Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Western Digital je dejal, da so se skoraj vse proizvodne linije za skupna podjetja vrnile v normalno delovanje. Izguba izpada električne energije je dosegla 339 milijonov dolarjev.

Kot poroča Anandtech, je Western Digital v sredo dejal, da sta skupaj s partnerjem Toshiba Memory (TMC) uspešno obnovila skoraj vse proizvodne linije skupnega podjetja v japonskem mestnem parku Yokkaichi v normalnih razmerah. Poškodba rezin in proizvodne opreme bo povzročila, da izgube Western Digital dosežejo 339 milijonov dolarjev.

15. junija je 13-minutni nenamerni izpad električne energije v mestu Yokkaichi na Japonskem vplival na proizvodno opremo, ki sta jo skupaj upravljala Western Digital in TMC. Incident je poškodoval predelane rezine in proizvodne zmogljivosti podjetja. Western Digital je konec junija dejal, da bo nesreča v tretjem četrtletju zmanjšala svojo ponudbo rezin za ploščice NAND za približno 6 EB (ekbabajtov), ​​kar bi predstavljalo približno polovico četrtinske ponudbe družbe NAND. Toshiba je tudi potrdil, da so rezine in oprema poškodovani, vendar niso izpopolnili.

Predsednik uprave Western Digital Steve Milligan je dejal, da so bile do zdaj skoraj vse zmogljivosti operativnega oddelka Yokkaichi ponovno zagnane. Omenil je: "Western Digital in TMC ekipe trdo delajo, da bi popravila. Do zdaj se je skoraj vsa oprema v napravah vrnila v normalno delovanje. "

Western Digital verjame, da bodo vse izgubljene rezine vsebovane v septembrskem četrtletju, vendar bodo izgube velike. V četrtem četrtletju leta 2019 (2019Q2) je podjetje zaračunalo 145 milijonov dolarjev prizadete opreme in operacij, v septembru pa namerava odpisati še 1,7 do 190 milijonov dolarjev. Zato bo skupni vpliv na Western Digital dosegel 3,15 do 339 milijonov ameriških dolarjev.

Po drugi strani TMC ni razkril vpliva nesreče, če pa bi izgubil enako število rezin in moral nadaljevati s proizvodnjo, bi bila izguba TMC-ja primerljiva z Western Digital. Na splošno bi 13-minutna odpoved stala dvema podjetjema od 6,3 do 678 milijonov dolarjev.