Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Omnivision lansira vodilni senzor OV48C, izjemno velik spodaj + visoke slikovne pike

Omnivision je na CES-u izdal OV48C, ki je slikovni senzor z 48 milijoni slikovnih pik z velikostjo pik 1,2 mikrona. Uradno naj bi zagotavljalo visoke ločljivosti in odlične fotografske zmogljivosti pri slabi svetlobi za vodilne fotoaparate pametnih telefonov.

Velikost tipala OV48C je 1 / 1,3 palca, velikost slikovnih pik je 1,2 μm, efektivnih slikovnih pik pa 48 milijonov. Hkrati pa trdi, da je tudi prvi izdelek z jedrnim nivojem HDR, nižjim razmerjem signal-šum in manj športnih duhov. Senzor OV48C je na voljo s 4-enotno matriko barvnega filtra, podpira izhod iz Bayerja z 48 milijoni slikovnih pik, podpira integracijo štirih slikovnih pik (kar ustreza 12 milijonov slikovnih pik, 2,4 μm), podpira snemanje videoposnetkov 4K / 8K in počasno gibanje v 360fps.

Arun Jayaseelan, vodja marketinga Omnivision, je dejal: "Kombinacija visoke ločljivosti, velike velikosti slikovnih pik in visokega dinamičnega razpona je kritična za funkcije, kot je nočni način vodilnih kamer mobilnih telefonov. OV48C je edini v panogi, ki ponuja visoka ločljivost 48MP, 1.2 Vodilni senzor mobilnih slik z mikro-piksli, visoke hitrosti in čip HDR omogoča vrhunsko razmerje med signalom in šumom, odlične zmogljivosti pri slabi svetlobi in visokokakovostni 4K video. "

Glede na parametre je OV48C nedvomno najmočnejši 48-milijonski slikovni sistem CMOS. Dejanske zmogljivosti je vredno bolj veseliti kot izdelki z 64 milijoni slikovnih pik. Poročajo, da so ga proizvajalci namestili in preizkusili. Počakali bomo in videli.