Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Prihodki polprevodniške industrije naj bi se zmanjšali za skoraj 13% letno, 5G naj bi situacijo spremenil

Po zadnjih podatkih podjetja za tržno raziskavo IHS Markit bo prodaja svetovne polprevodniške industrije v letu 2019 za skoraj 13% nižja kot lani, vendar analitiki tudi menijo, da naj bi 5G to obrnil.



IHS Markit | Višji direktor za proizvodnjo polprevodnikov Len Jelinek je v poročilu dejal, da gledanje na zgodovino polprevodniške industrije vsako nazadovanje na trgu spremlja prihod tehnoloških inovacij, ki lahko vedno spodbudijo znatno povečanje povpraševanja na trgu.

Dodal je, da je v preteklosti prišlo do pojava svetovnega spleta, lansiranja iPhone itd., Naslednjih 5G pa bo zasedel mesto v teh novostih, vpliv 5G pa bo daleč presegel obseg tehnologije industrijo in nanjo bodo vplivali vsi vidiki človeške družbe. vplivi. 5G bo spodbujala tudi nove gospodarske dejavnosti, ki bodo spodbudile rast povpraševanja po polprevodniških čipih.

Poleg tega IHS Markit pričakuje tudi, da se bodo prihodki na svetovnem trgu polprevodnikov leta 2020 okrepili, in sicer z 422,8 milijarde ameriških dolarjev v letu 2019 na 448 milijard ameriških dolarjev, stopnja rasti pa naj bi dosegla 5,9%.

IHS Markit zaradi nedavnega upada svetovne industrije polprevodnikov verjame, da so predvsem zaradi svetovne ponudbe polprevodniških komponent cene pomnilnika DRAM in NAND močno padle.

Toda hkrati je vrsta napovedi opozorila tudi na to, da se bo področje v letu 2019 postopoma znižalo, prodaja polprevodnikov pa se bo leta 2020 oživila.

IHS Markit je dejal, da bodo pričakovano izboljšanje pripisali neposredno pametnemu telefonu 5G. Pametni telefoni so največji potrošniki v industriji polprevodnikov, svetovni prihodki pa naj bi letos dosegli 87,7 milijarde dolarjev.

Po mnenju IHS Markita bo 5G v naslednjih nekaj letih prinesla vedno bolj očitno rast, saj bo ta tehnologija spodbudila razvoj novih poslovnih modelov in vodila preobrazbo globalne industrije in gospodarstva ter tako prinesla več v industrijo polprevodnikov. . Več priložnosti.

IHS Markit je v poročilu tudi napovedal, da bo do leta 2035 le 5G ustvarilo 1,3-1,9 bilijona ameriških dolarjev ekonomske proizvodnje - kar je skoraj enakovredno potrošnji potrošnikov v ZDA za avtomobile leta 2016.