Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Polprevodniška industrija M&A se pospešuje, 2019 postane tretje največje leto M&A v industriji polprevodnikov

Glede na poročilo, ki ga je objavil IC Insights, analitik industrije integriranih vezij, bo sedem obsežnih polprevodniških združitev in prevzemov v vrednosti več kot milijardo dolarjev v letu 2019 povečalo skupni obseg transakcij v industriji za 22% medletno. 2019 je postalo tudi tretje največje leto M&A v zgodovini polprevodniške industrije.

Razpon M&A v industriji polprevodnikov je leta 2015 dosegel vrhunec v skupni vrednosti 107,7 milijarde USD. Vendar je v naslednjih treh letih skupna količina pripojitev in prevzemov še naprej upadala. V letu 2019 se je trg polprevodnikov upočasnil, združitve in prevzemi pa so postali aktivni. IC Insights je v zadnji izdaji McCleanovega poročila za leto 2020 poudaril, da je v letu 2019 več kot 30 polprevodniških nakupov v skupni vrednosti 31,7 milijarde USD, kar je 22% več kot v letu 2018 za 25,9 milijarde dolarjev, vendar še vedno zaostaja za 2015 - 2016 vrhunce.

Po analizi IC Insights rast rasti pogodb o M&A v letu 2019 v glavnem vodijo M&A transakcije IC-jev za omrežno in brezžično povezljivost ter preobrazba dobaviteljev polprevodnikov. Dobavitelji polprevodnikov bodo v prihodnjem desetletju dodali nove avtomobilske aplikacije in druge trge z visoko rastjo. Nastajajoča področja, kot so izdelki, 5G, AI in avtomobilska industrija, so zaporedno dosegla komercialno množično proizvodnjo. Čeprav je ustvaril visoko rast povpraševanja na trgu, je tudi pomagal postopnemu okrevanju združitev in prevzemov na področju polprevodnikov.

Poleg tega transakcija M&A 2019 vključuje tudi znižanje poslovanja v nekaterih podjetjih, kot je Intel, ki je svoj mobilni modem prodajal podjetju Apple, Marvell pa je za 1,7 milijarde dolarjev napovedal prodajo svojega podjetja Wi-Fi s povezavo NXP.


Glede na analizo poročila IC Insights se je od leta 2015, ko se je hitrost integracije čip industrije pospešila, z namenom izboljšanja tehnologije in zmogljivosti izdelkov, vitalnost pridobitev polprevodnikov dvignila na novo raven. Trenutno skupne pridobitve ostajajo 25 do 30 milijard dolarjev na leto, vključujejo področja, ki vključujejo strojno učenje / umetno inteligenco, avtonomno vožnjo, biometriko, računalniški vid, VR / AR in internet stvari.

Tržno svetovalno podjetje Accenture je januarja objavilo tudi poročilo, da se je tradicionalna organska rast polprevodniške industrije končala: naraščajoči stroški raziskav in razvoja, hitrost tehnoloških iteracij in raznolike potrebe kupcev so stisnili čas in sredstva, ki so podpirala organsko rast v polprevodniških podjetjih v preteklosti; Kot alternativa so vodilni proizvajalci polprevodnikov sprejeli M&A kot novo strategijo rasti, zato je bila industrija nasilno integrirana. Po statističnih podatkih: pred 10 leti je bilo v ZDA na seznamu 130 polprevodniških podjetij s tržno vrednostjo več kot 100 milijonov ameriških dolarjev, konec leta 2018 pa le 72.

Hkrati je Accenture tudi opozoril, da podatki kažejo, da so bili od leta 2013 do 2015 le trije primeri polprevodniških M&A transakcij, ki so bili blokirani ali prekinjeni zaradi dejavnikov, kot so "vladna intervencija" ali "regulativne omejitve"; vendar se je od leta 2016 do 2018 ta številka povečala na 14 primerov. To kaže, da večji kot je danes obseg transakcij, lažje je naleteti na dolgoročnejše preglede, strožji predpisi pa so tudi glavni dejavnik negotovosti za združitve in prevzeme polprevodniške industrije.

Poleg nadzora politike so trgovinski odnosi lahko tudi pomemben dejavnik pri pridobivanju in nakupih polprevodnikov. Nekateri strokovnjaki so analizirali, da se lahko kitajske polprevodniške družbe soočajo s težavami pri pregledu čezmorskih združitev in prevzemov.

Glede na potencialni vpliv te nove vrste koronarne pljučnice na polprevodniške združitve in prevzeme bo po mnenju strokovnjakov, ki jih je opravil razgovor z 21st Century Business Herald, epidemija do neke mere upočasnila rast kitajske industrije polprevodnikov. Številni proizvajalci se lahko povečajo in prodajni načrti povečujejo zamude, nato pa kitajski proizvajalci zamujajo z M&A. Po drugi strani pa lahko zaradi epidemičnih razmer tudi mala in srednje velika podjetja v prihodnosti otežijo zbiranje sredstev, spodbudila pa bo tudi združitev številnih malih in srednje velikih polprevodniških podjetij. Na splošno bo epidemija do neke mere spremenila postavitev kitajskih polprevodniških podjetij.