Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Korejski mediji: Samsung in SK Hynix bosta Huawei po 15. septembru "odrezala"

Južnokorejski medij Chosun Ilbo je 8. septembra zvečer poročal, da bosta Samsung Electronics in SK Hynix 15. oktobra prenehala dobavljati čipe Huaweiju. "Prekinjena dobava" vključuje tudi pomnilnik in mobilni AP.

Da bi izpolnili vrsto sankcij ameriškega ministrstva za trgovino proti Huaweiju, Chosun Ilbo meni, da bo 14. septembra zadnji dan Samsung in SK Hynix za dobavo Huaweija.

Od maja lani je Urad za industrijo in varnost (BIS) pri ameriškem ministrstvu za trgovino zaporedoma izdal številne politike tehnoloških blokad sankcij proti Huaweiju in kot veljavni datum prepovedi določil 15. september.

Ministrstvo za trgovino ZDA je 17. avgusta nadalje poostrilo omejitve dostopa Huaweia do ameriške tehnologije in na "seznam entitet" vključilo 38 hčerinskih družb Huaweia v 21 državah in regijah, za katere veljajo vsi izvozni predpisi (EAR). zahteve glede licence. Uradnik v južnokorejski industriji polprevodnikov je dejal: "Po uvedbi najstrožje prepovedi Huaweia pri ameriškem ministrstvu za trgovino je vprašanje, v kolikšni meri se uporabljajo polprevodniki, izdelani po ameriški tehnologiji, povzročilo precejšnjo zmedo v korejski industriji."

Huawei je izjemno pomemben kupec svetovnih polprevodnikov. Lani je skupni nakup polprevodniških čipov znašal 20,8 milijarde ameriških dolarjev, takoj za Appleom (36,1 milijarde USD) in Samsung Electronics (33,4 milijarde USD).

Samsung in SK Hynix sta bila vedno zelo aktivna partnerja Huaweija. Huawei predstavlja 6% oziroma 15% prodaje Samsung Electronics Semiconductor Division (DS) oziroma SK Hynix. Korejski mediji so zato ocenili, da bo prepoved Huaweia pri ameriškem ministrstvu za trgovino Huawei imela večji vpliv na SK Hynix kot Samsung.

Južnokorejska polprevodniška industrija je analizirala, da je prepoved prizadela, da bo po 15. septembru svetovna cena spomina še naprej upadala in se poslabšala. Konec avgusta je bila povprečna fiksna transakcijska cena DDR4 8 Gb DRAM-a, ki se v glavnem uporablja za osebne računalnike, 3,13 USD, kar je za 5,44% manj kot junija.