Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Apple A13 premaga nov Huaweijev čip, ki je neverjetna insajderica

7-nanometrski postopek TSMC-ja je zelo gladek, saj privablja stranke z velikim denarjem, da prevzamejo naročila. Huaweijev čip Kirin 990 zgradi najnovejši 7-nanometrski EUV postopek. Film Apple A13 je imel veliko nesrečo in je z naprednim postopkom uporabil le splošni 7-nanometrski postopek. S tehničnega vidika bi morala biti Kirin 990 zmogljivost močna glede na Apple A13, nisem pričakoval, da se bo spotaknil z A13, ali postopek EUV s 7 nanometri ni močan?

TechWeb je poročal, da je bil Kirin 990, ki je bil zelo pričakovan, uporabil najnovejši 7-nanometrski EUV, vendar zaradi vpliva integriranega 5G poraba energije ne bi mogla biti previsoka, končna zmogljivost pa je še vedno izgubila Apple A13.

Kar se tiče Apple A13, zakaj uporabljati le splošen 7nm postopek? Na trgu obstajata dve vrsti izgovorov. Prvič, cena TSMC-ovega 7-nanometrskega procesa EUV je previsoka. Apple-ov močan prihodek je lani pripisal dejstvu, da so bili mobilni telefoni predragi za prodajo. Da bi prihranili stroške, smo postopek EUV opustili. Druga razlaga je bila, da 7-nm zmogljivost EUV v TSMC ni zadostna. S sodelovanjem s TSMC že vrsto let verjetno največji kupec Apple ne bo spodbudil naročila, zato to ni smiselno.

Glede na poročilo imata samo TSMC in Samsung 7-nanometrske proizvodne linije EUV. Tudi če Samsung-ov novi procesor Exynos 9825 sprejme 7-nanometrski EUV, je njegova zmogljivost vezana le na Qualcomm Snapdragon 855. Poleg tega je Samsung prekinil tudi 7-nanometrski donos EUV. Premalo težav, zato ima TSMC 7nm EUV odlične zmogljivosti in izkoristek še vedno prevladujoč vodilni položaj. Prihodnje leto bo vstopila v 5nm postopek, TSMC pa bo odšel še en val kupcev, ki bodo prijeli blago.