Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Izpadlo je 7 naročil nanometrov, avgustovski prihodki TSMC so presegli 100 milijard

TSMC je imel koristi od Apple-ove nove iPhone in Huaweijeve nove tovarne indikatorjev, ki ni Ping, in po vsem svetu izbruhnila aktivna namestitev infrastrukture pete generacije mobilnih komunikacij (5G), 7nm naročila, ustrezne ugodnosti se bodo pojavile avgusta. Industrija je optimistična, pričakuje se, da se bo avgustovski konsolidirani prihodek TSMC vrnil na 100 milijonov ameriških dolarjev (enako spodaj) in se povzpel na skoraj skoraj 10 mesecev, mesečna stopnja rasti je več kot 10%, septembra in 4. četrtletja pa sta vredno. veselim se.

TSMC nikoli ni komentiral posameznega naročila kupcev in ocenjenih finančnih številk industrije, s poudarkom na tem, da bodo avgusta objavljeni konsolidirani podatki o prihodkih na Mingu (10). Vendar je Liu Deyin, predsednik TSMC, javno izjavil, da je bila prepoznavnost naročil v drugi polovici leta tako pričakovana. Glavni razlog je, da tehnologija 7-nanometrskega procesa vodi v industriji in trenutna zmogljivost je polna, kar podpira zagon rasti v drugi polovici. Industrija meni, da so osnove TSMC močne in naj bi postal glavni vodja trga.

Konsolidirani prihodki TSMC-a v juliju še niso pokazali najvišjega učinka sezone, rahlega padca za 1,3% v juniju; prejšnji julijski konsolidirani prihodek v višini 544,461 milijarde juanov je bil za približno 2% manj kot v enakem obdobju lani, vendar se je letni upad v veliki meri zvišal v prejšnjih mesecih. Dvomestni odstotek se zmanjša na približno 2%. Ker so naslednja naročila odposlana, je industrija optimistična, da naj bi se skupna letna stopnja rasti prihodkov spremenila.

Glede na analizo industrije, se v drugi polovici vlečejo 7-nanometrska naročila, kot so Apple naslednja generacija procesorjev, hiSilicon mobilni telefon in čipi 5G bazne postaje, pa tudi ultra-mikro grafični procesorji, procesorji e-športa in strežniki. leta. Ocenjuje se, da je predviden čas postopka približno 50 dni. Od avgusta dalje naj bi operacija pokazala močan zagon rasti.

TSMC ocenjuje, da bo konsolidirani prihodek v tem četrtletju dosegel 9,1 milijarde do 9,2 milijarde ameriških dolarjev, kar je približno za 18% več kot v četrtletju, na podlagi menjalnega tečaja 31 do 1 USD, kar ustreza 282,1 milijarde NT do 285,2 milijarde, bruto marža , Stopnja dobička bo tudi boljša od drugega četrtletja, ki ocenjuje, da se bodo skupni prihodki avgusta in septembra znatno povečali.

TSMC je dejal, da je kljub visoki negotovosti gospodarstva in ameriški-kitajski trgovinski vojni tempo globalne gradnje 5G hitrejši in prej, kot je bilo pričakovano, in v letošnji sezoni je vstopil v sezono pošiljanja pametnih telefonov, kar je vodilo k izkoriščenosti 7-nanometrske zmogljivosti podjetja. Stopnja je polna, povpraševanje kupcev po 5nm postopku tudi presega pričakovanja. Letos je odločeno, da se kapitalski odhodki nadgradijo na več kot 11 milijard ameriških dolarjev, dejanski izdatki pa bodo objavljeni sredi oktobra.

TSMC je poudaril, da ima podjetje vodilno prednost v tehnologiji in bo spremljal poslovanje v prihodnjem letu. Kot odgovor na povpraševanje po 5G prihodnje leto bo podjetje še naprej pridobivalo talente in širilo tovarne v velikem obsegu, kapitalski odhodki pa se bodo še naprej povečevali.