Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

S Huaweijevim 5G "tesno pripetim melejem", ameriškim čip velikanom Enlargement poteza

Ameriški čip velikan Qualcomm trenutno pripravlja velike trike.

Spletno mesto "Nikkei Business News" je 19. septembra poročalo, da je Cristiano Amon, predsednik ameriškega komunikacijskega polprevodniškega velikana Qualcomm, 19. septembra v Tokiu imel tiskovno konferenco o komunikacijskem standardu nove generacije "5G" na področju polprevodnikov za pametne telefone 5G , Qualcomm je zelo konkurenčen podjetju Hisilicon Semiconductor, hčerinskemu podjetju China Huawei Technologies. Amon je poudaril, da se bo "5G izvajal na pametnih telefonih po priljubljenih cenah" in razkril politiko dobave 5G polprevodnikov za pametne telefone po širokem razponu cenovnih točk.

Pred tem so bili 5G polprevodniki, vključno s konkurenti Qualcomma, usmerjeni predvsem v pametne telefone višjega cenovnega razreda.

V odgovor na svetovni razvojni proces 5G je Amon dejal, da bo "lestvica večja od (trenutne) 4G." Amon je dejal, da "5G ne bo prinesel samo izboljšanja hitrosti mobilne komunikacije, temveč bo tudi omogočil medsebojno povezavo številnih stvari", kar naj bi bilo uporabljeno na industrijskem področju.

Nekatera javna mnenja menijo, da se pričakuje prizadevanje Qualcomma na področju 5G čipov. Li Wei, znanstvenik s Kitajskega inštituta za sodobne mednarodne odnose, je za Referenčno mrežo povedal, da ima Qualcomm močne raziskovalno-razvojne zmogljivosti in dobro tehnično kopičenje na področju čipov, na področju raziskav in razvoja čipov 5G pa ima prednosti.

Vendar pa nekateri mediji opažajo, da se Qualcomm spopada z velikim pritiskom. Na spletnem mestu "Nikkei Business News" je nedavno poročalo, da je Qualcomm 31. julija sporočil, da se je njegov operativni dohodek od julija do septembra 2019 znižal za 26% v primerjavi z istim obdobjem leta 2018. Nekateri mediji so tudi zapisali, da je Qualcomm v tretjem četrtletju pošiljal čip MSM 156 milijonov, kar je 22% manj kot v enakem lanskem letu. Po dogovoru z Apple je bilo patentiranih skoraj 48% operativnih prihodkov družbe Qualcomm v višini 9,6 milijarde USD (od 1 do 7,1 juana). Če izvzamemo ta del prihodka, je prodaja Qualcomma v tretjem četrtletju znašala 4,89 milijarde USD, kar je tudi pod pričakovanji analitikov v višini 5,09 milijarde USD.

V zvezi s tem je Li Wei dejal, da je trenutno stanje Qualcomma vse slabše in konkurenčno okolje zanj ni dobro. Na eni strani izvirne pooblaščene proizvodne metode Qualcomma postavljajo podvomi vse močnejši proizvajalci in pozivajo k antimonopolnim preiskavam. Po drugi strani se prvotno pomembni kupci družbe Qualcomm, Apple, postopoma znebijo svoje odvisnosti in povečujejo samostojnost. Prizadevanja za raziskave in razvoj; Poleg tega je Huaweijev hiter dvig na področju žetonov tudi Qualcomm občutil pritisk.

Tuji mediji so povedali, da se je s Huaweijem in drugimi blagovnimi znamkami mobilnih telefonov, ki pospešujejo proizvodnjo čipov, tržni delež Qualcomma zmanjšal. Po podatkih ameriških podjetij za strateško analizo se je tržni delež Qualcomma zmanjšal s 66% v letu 2014 na 49% v letu 2018, kar je povezano s pospešeno proizvodnjo čipov prek mobilnih telefonov, kot je Huawei.

Pred kratkim je Qualcomm za večjo prednost v konkurenci obljubil, da bo na množični trg pripeljal 5G mobilni telefon z modnim modelom višjega cenovnega razreda in dejal, da bo mobilni telefon srednjega cenovnega razreda, ki je bil naslednje leto, opremljen tudi s svojim čip. Trenutno je Samsungov pet mobilnih telefonov opremljen s čipi pete generacije Qualcomm, vključno z mobilnim telefonom Galaxy S10 5G in novim zložljivim zaslonom mobilni telefon Galaxy Fold. Samsungov najcenejši telefon A90 5G uporablja tudi čipe Qualcomm, prejšnja različica pa uporablja Samsungov čip.

Predsednik Qualcomma Cristiano Amon napoveduje, da bodo ti telefoni dosegli veliko prodajo in obseg.