Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Zakaj družba Changdian Technology pridobi Singapurski testni obrat, ki ga ADI zapira?

Vezava velikih kupcev je bila vedno uspešen princip delovanja proizvajalcev polprevodnikov. Velik kupec lahko pogosto prinese več deset ali celo sto majhnih kupcev. To je tudi navdušenje domačih in tujih proizvajalcev za vstop v Apple, Huawei, Samsung in druge dobavitelje. Razlog za verigo.

Enako velja za obrat za pakiranje in testiranje. Viri kupcev so najpomembnejše temeljne ovire za proizvajalce embalaže in testiranja, ker je tovarna za razvoj embalaže in testiranja dolga, vendar ko bo certifikat opravljen in se začne množična proizvodnja, bodo kupci zelo stabilni in lepljivi ter embalaža in testiranje bodo v prihodnosti redko zamenjani. rastlina.

Changdian Technology in ADI dosežeta strateško sodelovanje

24. decembra je Changdian Technology sporočil, da je podjetje doseglo strateško sodelovanje z Analog Devices Inc. (v nadaljevanju "ADI"). Changdian Technology bo nabavil testni obrat podjetja ADI v Singapurju, v novo pridobljenem obratu pa bo predstavil nov obrat. Številne preskusne storitve ADI. Končno lastništvo nad omenjenim obratom bo maja 2021 prešlo na podjetje Changdian Technology.

Steve Lattari, višji podpredsednik za globalne operacije in tehnologijo pri ADI, je dejal: "Ta sporazum z našim dolgoročnim partnerjem za embaliranje in testiranje, Changdian Technology, bo ADI omogočil, da v celoti izkoristi leta delovanja in testnega inženiringa, ki ga imamo "Lattari je nadaljeval." Veselimo se gladkega prehoda in sodelovali bomo pri novem partnerstvu. "

Zheng Li, izvršni direktor podjetja Changdian Technology, je dejal: "ADI je bil vedno dolgoročen kupec, ki mu Changdian Technology pripisuje velik pomen. Ta priložnost ne bo samo razširila našega testnega mesta v Singapurju, ampak še pomembneje, podpisovanje Strateški poslovni sporazum z ADI bo ustvaril več priložnosti za sodelovanje za obe strani. "Zheng Li je nadaljeval:" Naložba v nove projekte v tovarni v Singapurju kaže tudi na to, da bo Changdian Technology kot multinacionalno podjetje za proizvodnjo čipov še naprej krepilo globalna prisotnost in mednarodne in lokalne kitajske stranke zagotavljajo prvovrstne izdelke z integriranim vezjem in napredne tehnične storitve. "

Po razpravi med obema stranema bo Changdian Technology po nakupu testnega obrata ADI v Singapurju od ADI prevzel več naročil. Ta poslovni model je že dokazan na področju embalaže in testiranja.

Že leta 2015 je družba Tongfu Microelectronics vložila približno 370 milijonov ameriških dolarjev za nakup AMD-ove tovarne Suzhou in malezijske elektrarne Penang, s čimer je močno zavezujoča AMD. Trenutno se je obdobje sodelovanja med Tongfu Microelectronics in AMD podaljšalo s prejšnjih treh let na 5 let, zanjo pa so proizvedli 7nm čip izdelke. Od takrat je približno polovica prihodkov podjetja Tongfu Microelectronics prišla iz AMD, dobiček pa tudi iz AMD.

Poleg tega je Hi-Ti Semiconductor polprevodniško podjetje za embaliranje in testiranje, ki sta ga skupaj ustanovila Tai Chi Industry in SK Hynix iz Južne Koreje. Zato Hi-Ti Semiconductor v glavnem izvaja storitve poprodajnih storitev za izdelke Hynix DRAM. Trenutno sodelovanje med obema stranema presega deset let, SK Hynix pa je prispeval več kot 20% prihodkov Taiji Industrial.

Trenutno ima Changdian Technology šest tovarn na Kitajskem, v Singapurju in Južni Koreji. Njegova tovarna v Singapurju je bila ustanovljena leta 1994 in je eden prvih ponudnikov storitev embaliranja in testiranja (OSAT) v Singapurju. Storitve testiranja singapurske tovarne Changdian Technology vključujejo testiranje rezin, testiranje embalaže, testiranje na nivoju trakov, rezine rezin in vse testiranje izdelkov na ravni rezin.

V zadnjih letih so domači proizvajalci, vključno z mikroelektroniki Tongfu, Huatian Technology in Changdian Technology, da bi se izognili tarifam, izboljšali tehnično moč in pridobili odjemalce kupcev, v Maleziji in Singapurju zaporedoma nabavili. V zvezi s tem je treba upoštevati tudi nakup testnega obrata ADI v Singapurju.

Kakšna pa je natančno tehnična moč ADI-jevega testnega obrata v Singapurju? Kakšna je izhodna vrednost? Koliko naročil lahko ta nakup prinese Changdian Technology, je vredno razmisliti.

ADI je že napovedal, da bo obrat zaprt

Avtor je iz različnih virov izvedel, da je testni obrat ADI v Singapurju podjetje Linear kupilo leta 2017 in se lotilo 90% Linearjevega testnega dela. Linear ima v Singapurju dva testna obrata. Ena je bila ustanovljena leta 1989, druga pa je bila odprta leta 2016.

Po finančnem poročilu ADI, ki je bilo razkrito novembra 2019, ima ADI v Singapurju skupno 384.000 kvadratnih metrov testiranja rezin in embalaže, skladiščenja in distribucije, inženiringa, prodaje in upravnih pisarn.


Omeniti velja, da bodo zakupnine, ki se uporabljajo za objekt, potekle od leta 2021 do 2022, z možnostjo podaljšanja vsakega najema za nadaljnjih 30 let.

Hkrati je ADI v finančnem poročilu poudaril, da so družbe v Singapurju čistih sredstev in naprav znašale 88,385 milijona ameriških dolarjev (približno 618 milijonov juanov).


Glede na poročila je ADI v poslovnem letu 2017 znašal 5.246 milijard ameriških dolarjev (približno 36.704 milijard juanov), od tega je Linearjev prihodek znašal 913 milijonov USD (približno 6,39 milijarde juanov), kar predstavlja 17% celotnih prihodkov družbe ADI. (ADI od leta 2018 prihodkov Linearja ni razkrival posebej. Primerjam lahko le prihodke obeh strank v letu 2017.)


Če podjetje Changdian Technology ne bo doplačilo, lahko za nakup obrata porabi 618 milijonov juanov, najem zemljišča pa se v osnovi izteče, ko se prenese lastništvo, najem pa je treba podaljšati sam. In še naprej se ukvarjamo s testiranjem Linearja, čeprav je podjetju Changdian Technology zelo koristno, vendar obseg poslovanja ne bo prevelik.

Poleg tega se je ADI odločil, da bo že v fiskalnem letu 2018 zaprl testni obrat v Singapurju in se na to pripravil, začel zagotavljati popis kanalov in povečeval zalog podjetja.

ADI je v svojem finančnem poročilu zapisal, da se je podjetje odločilo, da bo v nakupu v letu 2014 združilo nekaj vafeljskih in testnih podjetij, in navedlo, da nameravamo v naslednjem enem do treh letih zapreti Kalifornijo. lokacijo. Hillview Wafer Manufacturing Facility v Milpitasu, država in testni center v Singapurju. Nameravamo proizvodnjo izdelkov za izdelavo rezin iz Hilfer prenesti na druge notranje objekte in zunanje livarne. Poleg naših zunanjih izvajalcev za montažo in testiranje načrtujemo tudi, da bi testiranje, ki ga trenutno izvajamo v naši tovarni v Singapurju, prenesli na naše zmogljivosti v Penangu, Maleziji in na Filipinih.

ADI je tudi opozoril, da je podjetje pripravilo tudi posebno nadomestilo, vključno z odpravninami in dodatki, ki temelji na trenutnih načrtih ugodnosti družbe ali zakonskih zahtevah v tujini ter enkratno odpravnino za približno 1.100 proizvodnih, inženirskih in SMG & A zaposlenih.

Zato je ta pridobitev koristna za ADI. Prvotno je ADI načrtoval neposredno zaprtje tovarne v Singapurju. Trenutno se sooča s potekom najema zemljišča in za odpuščanje zaposlenih mora porabiti veliko denarja. Če ga družba Changdian Technology pridobi, lahko ADI zmanjša svoje stroške in pridobi stroške pridobitve.

Omeniti velja, da je zgornje finančno poročilo ADI razkril v letnem poročilu 26. novembra. Pred enim mesecem je ADI načrtoval tudi, da bi podjetje za testiranje, ki ga upravlja tovarna v Singapurju, preneslo na svoje tovarne v Penangu, Maleziji in na Filipinih. Vendar Changdian Technology ni razkrila posebne vsebine sporazuma o strateškem sodelovanju. Zato obseg sodelovanja med obema stranema ni prepričan, ali bo testno podjetje Linear prevzela Changdian Technology, ali pa je odgovor na vprašanje, kakšno je več dejavnosti podjetja ADI, neznan.