Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Podpredsednik trženja za ARM: Ključ do raznovrstnega računalništva je omogočiti tretjim osebam dostop do zmogljivosti na ravni čipov

Podpora različnim računalnikom Arm predstavlja dva nova glavna ML procesorja

Heterogeno računalništvo je postopoma postalo glavna smer v industriji. Intel in NVIDIA sta uvedla enotno platformo za arhitekturo, da bi dosegli raznoliko računalništvo. Pred kratkim je v podporo različnim računalništvom Arm predstavil dva nova glavna ML procesorja, Ethos-N57 in Ethos-N37 NPU, ki sta dva procesorja, ki sledita procesorju Arm ML Ethos-N77.

V zvezi s tem je podpredsednik Arm marketinga Ian Smythe v intervjuju dejal: "Ključ za podporo raznovrstnim računalništvom ni v izgradnji strojne platforme, ampak še pomembneje, da se razvijalcem omogoči dostop do zmogljivosti na ravni čipov. Ker če ne morejo dobiti zmogljivosti na ravni čipov, zmogljivosti IP, te zmogljivosti so te zmogljivosti že zapravljene. Zato poudarjamo sodelovanje celotnega ekosistema. "

"V resnici je zelo jasno, da obstaja določeno področje računalništva, in razmišljamo, kako doseči porabo energije računalnikov naslednje generacije in uspešnost v CPU, GPU in NPU. To pomeni, da ne potrebujemo samo v fazi oblikovanja izdelka, temveč je treba tudi učinkovito določiti podatke ali kombinacije različnih izračunov scen med fazo delovanja razvojne naprave za razvijalca. Da bi to naredili, potrebujemo enotno verigo orodij za izvajanje CPU, GPU, NPU. Podpora, "je dejal Ian Smythe.

Poleg tega je Ian Smythe opozoril, da ima Arm v resnici veliko takih partnerjev, ki so na svoje televizorje ali izdelke mobilnih telefonov uvedli raznorodni sistemski čip, kot so uporaba video, grafike, pospeševalnikov in procesorjev. Je heterogena. Samo ARM je z vidika razvijalca uvedel boljši sistemski pretok podatkov na sistemski ravni.

"Pri Arm se osredotočamo na skupno računanje, ne glede na to, ali gre za skupno računalništvo ali heterogeno ali lastniško računanje, osredotočamo se na ravnovesje med močjo in zmogljivostjo," je dejal Ian Smythe.

Poroča se, da zasnova zasnove Ethos-N57 in Ethos-N37 vključuje nekaj osnovnih načel, kot so: optimizacija za podporo podatkovnih tipov Int8 in Int16; napredna tehnologija upravljanja podatkov za zmanjšanje gibanja podatkov in s tem povezane porabe energije; Iztovarjanje inovativne tehnologije Winograd je izboljšalo zmogljivosti za več kot 200% v primerjavi z drugimi NPU-ji.

Poleg tega funkcije Ethos-N57 vključujejo: optimizirano za zmogljivost ML in energijsko učinkovitost ter razpon zmogljivosti za 2 megabita na sekundo. Ethos-N37 ima tudi: zasnovan za zagotavljanje najmanjšega ML sklepnega procesorja (manj kot 1 kvadratni milimeter); optimiziran za zmogljivost 1 megabit na sekundo.