Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Zima res prihaja? Samsung kaže, da napoveduje načrt predčasnega upokojevanja za zmanjšanje števila zaposlenih

Po poročanju BusinessKorea je Samsung pokazal načrt predčasnega upokojevanja, da bi zmanjšal svojo delovno silo in zagotovil triletno plačo za tiste, ki se prijavljajo na program.

Razume se, da je Samsungova poslovna enota začela sprejemati ukrepe za izvajanje načrta prejšnji teden in lahko se prijavijo delavci, ki v podjetju delajo več kot pet let. Podjetje je zaposlene nekaterih LCD zaslonov premestilo tudi v proizvodno linijo OLED.

Insider podjetja je dejal, da načrt odškodnin vključuje dve leti in pol ali tri leta plače in dodatnih 10 milijonov dobljenih (8.390 dolarjev) na otroka za otroke z otroki. Podjetje bo zagotovilo šolnino za svoje otroke, dokler ne končajo fakultete in razmislijo o dodatnem nadomestilu. Nadomestilo za pokojnino se bo zagotavljalo v obliki pokojnine preko individualnega pokojninskega računa (IRP).

Predstavnik podjetja je povedal, da se podrobnosti načrta nadomestil razlikujejo glede na število zaposlenih in število let dela.

Opazovalci industrije so dejali, da je Samsung pokazal, da zmanjšuje svojo delovno silo. Po njegovem poslovnem poročilu se je število zaposlenih v podjetju nekoliko zmanjšalo s 24.758 konec leta 2015 na 23.732 lani. V nasprotju s tem so plače zaposlenih izplačale z 2,14 bilijona dolarjev (1,8 milijarde dolarjev) v istem obdobju na 2,51 bilijona dolarjev (2,1 milijarde ameriških dolarjev). V letu 2017 je dobiček iz poslovanja znašal 3,38 bilijona dolarjev (2,84 milijarde dolarjev), kar je povečalo hitro zvišanje plač in izplačilo odškodnin prosilcem, ki so načrte predčasnega upokojevanja izvajali po načrtih.