Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Pošiljka pametnih telefonov, ki podpirajo AI, se je medletno povečala za 45%! Q2 najnovejše objave podatkov

Glede na poročilo, ki ga je objavila Strategy Analytics Mobile Component Technology Services, je svetovni trg aplikacijskih procesorjev pametnih telefonov (AP) medletno upadel za 2% na 4,8 milijarde USD v drugem četrtletju 2019.

Glede na raziskovalno poročilo Strategije Analytics so Qualcomm, Apple, Samsung LSI, HiSilicon in MediaTek v drugem četrtletju 2019. najboljši delež prihodkov na svetovnem trgu aplikacijskih pametnih procesorjev (AP). Qualcomm je s 40% daleč naprej delež prihodka, sledita mu Apple (20%) in Samsung LSI (13%).


Strategije Analytics ocenjujejo, da so v drugem četrtletju leta 2019 pošiljke AP za pametne telefone, ki podpirajo umetno inteligenco, dosegle 45-odstotno rast, Qualcomm pa je bil na prvem mestu v pametnem telefonu.

V drugem četrtletju leta 2019 so pametni telefoni, ki podpirajo AI, predstavljali skoraj 50% vseh pošiljk procesorjev aplikacij za pametne telefone, kar je približno 30% več kot v enakem obdobju lani.

Sravan Kundojjala, namestnik direktorja Strategije Analitika, je dejal: "Po dveh zaporednih letih upada pošiljk AP za pametne telefone so pošiljke MediaTek in Unisoc v drugem četrtletju 2019 spet upadale iz leta v leto. Vendar sta obe podjetji pokazali znake okrevanja. ""

Stuart Robinson, izvršni direktor podjetja Technology Analytics za mobilne komponente komponent, je dodal: "Apple, HiSilicon in Samsung LSI Vertical Integration Inc. so v drugem četrtletju 2019. svoj kumulativni tržni delež pametnih AP-jev povečali na 37%."

»Qualcomm kljub izzivom vertikalne konkurence ohranja svoj vodilni položaj na tržnem deležu pametnih telefonov AP, njegov vodilni izdelek, aplikacijski procesor Snapdragon 855, pa se izstopa. Qualcomm bo še naprej spodbujal svojo močno povezavo s kitajskimi proizvajalci pametnih telefonov. Aplikacijski procesor Dragon prinaša precejšnjo prodajo. "