Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Tajvanski mediji: ponudba voditelja MLCC Yageo se je povečala za 30%, dobiček v industriji naj bi se znatno povečal

Glede na poročilo tajnega medija "Economic Daily", dve največji proizvodni bazi Tajvana, Suzhou in Dongguan, vodilni državi pasivnih komponent, sta znova začela delovati 10. februarja.

Industrijska veriga je na dan nadaljevanja dela poročala, da Yageo načrtuje zvišanje cen uporov in kondenzatorjev za prodajalce kanalov in kupce EMS. Prvi val povprečnega povečanja je znašal približno 30%, nove cene pa bodo začele veljati že 1. marca. Razlog za prilagoditev cen je v tem, da je zaloga prenizka in stopnja pridelka ni polna.

Po nadaljevanju proizvodnje v tovarnah Suzhou in Dongguan si Yageo močno prizadeva za povečanje izkoriščenosti zmogljivosti za zadovoljitev povpraševanja. Yageo je dejal, da je bilo možno, da bosta elektrarni Suzhou in Dongguan 10. februarja postopoma začeli z delom, a ker lokalna vlada trenutno izvaja zaprto upravljanje in strog nadzor pretoka, je postopek zaposlovanja zelo zahteven in se bo potrudil po svojih najboljših močeh. Kar se tiče cene, jo določa tržna ponudba in povpraševanje.

V industriji so opozorili, da so od konca lanskega leta Yageovi zaloge padle na približno 50 dni. V primerjavi s prvo polovico lanskega leta se je zaloga znižala za več kot polovico. Zdaj stopnje izkoriščenosti zmogljivosti ni enostavno povečati, povpraševanje pa je večje od ponudbe. Dnevi zalog so lahko 45 dni dosegli opozorilno raven vode, pod težkimi pogoji pa pasivne cene komponent v drugem četrtletju še vedno veljajo za bikov.

Pred tem so po mnenju portala Jiwei.com poznavalci industrije raziskali ustrezno dobavno verigo in ugotovili, da je trenutna raven zalog prodajalcev kanalov, tovarn elektronskih livarskih storitev in proizvajalcev nizka. Pričakuje se, da se bo dopolnjevanje zalog nadaljevalo v drugem letošnjem četrtletju. Poleg tega imajo pametni telefoni 5G močno vlečno silo in pričakovati je, da se bodo cene splošnih MLCC-jev letos povečale za 30-50%.