Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Tajvanski mediji: na trgu čipov je primanjkljaj, "ugrabitev samskih" se lahko začne

Po poročanju China Times Electronics News je bil s hitrim porastom svetovnega povpraševanja po čipih, vključno s 7-nanometrskim postopkom vodilnega livarja TSMC, v celoti naložen pred koncem leta in celo 5-nanometrskim, kar naj bi bilo množično proizvedeni v prvem četrtletju prihodnjega leta, so prejeli večji kupci. Naklonjenih je več zaporednih nalogov. V zvezi s tem je CLSA v svojem zadnjem poročilu poudaril, da ponudbe 8-palčnih livarjev rezin v Aziji primanjkuje, ne le TSMC, ampak tudi drugih proizvajalcev, kot sta UMC in SMIC.

Prvotni trg je pričakoval, da se bo dobavna veriga izdelkov za široko porabo elektronike odpravila, a hiter razvoj industrij, povezanih s 5G, je povpraševanje nepričakovano močno, skupaj s prodajo serije Apple iPhone 11 boljše od tržnih pričakovanj, zaradi česar je bila 8-palčna livarna rezin pred prodajo konec leta Kapacitete primanjkuje, pogostejše pa bodo tudi naslednje leto.

Glede na poročilo je CLSA dejal, da so vključitev ultra tankega prepoznavanja prstnih odtisov pod zaslonom, 5G mobilnih telefonov, nadgradnje PMIC / CIS in pospešena razlepitev celinskih kitajskih podjetij močno povečali splošno povpraševanje po čipih, nekateri proizvajalci na nižji stopnji pa so celo zaobšli dobavitelji neposredno, da poiščete livarno. To kaže, da se nekateri proizvajalci resnično bojijo, da bi ušli na zalogo. Poleg tega je Samsungova lastna zmogljivost livarne rezin za vaflje skoraj polna, kar je brez primere. Samsung naj bi nekaj naročil preusmeril na 12-palčne proizvajalce rezin.

Lyon Securities je v zvezi s tem opozoril, da je lokalizacija dobavne verige za celinske polprevodnike neustavljiva, kar pomeni, da se bo obseg azijske livarne rezin še naprej širil.