Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Južna Koreja je vzpostavila množično proizvodnjo visoko čiste tehnologije vodikovega fluorida, ki lahko zadovolji 70-80% domačega povpraševanja

Ker je Japonska julija 2019 začela z omejevanjem izvoza treh ključnih materialov za proizvodnjo polprevodnikov in zaslonov v Južno Korejo: vodikov fluorid, fluoropolimimid in fotoresist z visoko čistoto, je Južna Koreja upala, da bo takšne materiale mogoče izdelati lokalno. Proizvodnja za zmanjšanje odvisnosti od Japonske.

Kot poroča businessKorea, je ministrstvo za industrijo, trgovino in vire 2. januarja objavilo informacije, da je Južna Koreja vzpostavila tehnologijo za množično proizvodnjo vodikovega fluorida visoke čistosti. Preden so na Japonskem okrepili omejitve, so se južnokorejski izdelovalci čipov večinoma zanašali na japonska podjetja, da bodo zagotovila raztopino fluorovodikove kisline visoke čistosti s čistostjo 99,9999999999%, ki se uporablja predvsem za jedkanje rezin v proizvodnih procesih polprevodnikov.

Japonski izvoz vodikovega fluorida v Južno Korejo se je po poostritvi nadzora hitro zmanjšal. Če proizvodna tehnologija, ki jo je vzpostavila korejska družba, nima težav z donosnostjo in stabilno oskrbo, bo to japonskim proizvodnim podjetjem dolgoročno prizadela.

Razume se, da je južnokorejska družba za kemične materiale Soulbrain ustanovila nov obrat v Gongju, Chungcheongnam-do, in začela proizvajati raztopino fluorovodikove kisline v drugi polovici lanskega leta. Predstavnik MOTIE je dejal: "Sposobnost Soulbraina za proizvodnjo raztopin fluorovodikove kisline se je podvojila. Zato je mogoče zagotoviti približno dve tretjini raztopin fluorovodikove kisline, ki jih potrebujejo korejski proizvajalci polprevodnikov." "To je iz Japonske. Južna Koreja je dosegla lokalizirano proizvodnjo prvič, odkar je bil na teh treh izdelkih uveden nadzor nad izvozom."

Vir industrije je dejal: "Kolikor vem, je Soulbrain pripravljen zadovoljiti povpraševanje po visoko čistih raztopinah fluorovodikove kisline korejskih proizvajalcev polprevodnikov, kot sta Samsung Electronics in SK Hynix."

Čeprav Južna Koreja ni razkrila posebnih zmogljivosti, južnokorejski gospodarski mediji verjamejo, da bo proizvodna lestvica ustrezala domačemu povpraševanju Južne Koreje od približno 70 do 80%.