Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Sharp predstavi 3 monokristalne narezane module

Japonski elektronski velikan Sharp Corporation je predstavil serijo monokristalnih fotonapetostnih modulov PERC, ki temeljijo na tehnologiji na pol razrezanih celic. V tej seriji so trije moduli, vsi pa uporabljajo pet omrežnih modulov, ki so 330 W, 385 W in 395W. Sharp trdi, da se je v primerjavi s konkurenti stopnja izkoristka Sharpovih polkrožnih modulov povečala za 3%.

Med temi tremi komponentami je najmanjša moč 330 W, ki porabi 120 baterij, učinkovitost pretvorbe akumulatorjev je 19,5%, celoten modul pa 19,5 kg, kar je primerno za industrijske in komercialne scenarije uporabe. Druga dva sta sestavljena iz 144 celic, ki so bolj primerne za obsežne strešne ali zemeljske fotovoltaične elektrarne.

Po besedah ​​Sharpa imajo v primerjavi s standardnimi komponentami polovično razrezane komponente nižje delovne temperature, kar zmanjša verjetnost vročih točk in izboljša zanesljivost in varnost komponent. V smislu senčenja okluzije ima zaradi edinstvene zasnove boljše učinke proti okluziji kot običajne komponente. "Tudi če je zgornja polovica modula pokrita s sencami, lahko druga baterija napol razrezanega modula še vedno proizvede 50% moči."

Kar se tiče nedavnega požara baterijske tehnologije heterojunkcije, je v skladu s certifikatom Japonskega laboratorija za električno varnost in okoljsko tehnologijo Sharp leta 2018 uporabil tehnologijo heterojunkcije in povratnega stika, da bi akumulator prebil 25,09-odstotno učinkovitost pretvorbe.