Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Seoul Semiconductor bo dražil portfelj ključnega tehnološkega patenta za 5G mrežno oblikovanje in pametne kamere

Družba Seoul Semiconductor je napovedala, da bo prodala svoj patentni portfelj RF polprevodnikov in visoko zmogljiv patentni portfelj paketov LED in išče potencialne kupce ali licenčne partnerje za nekatere od teh tehnologij.

Seoul Semiconductor meni, da je to dobra priložnost za startup podjetja ter mala in srednje velika podjetja, ki imajo težave pri pridobivanju ključnih patentov za širitev poslovanja.

Poroča se, da bo na prvi dražbi Seoul Semiconductor poiskal najvišjega ponudnika za 98 patentnih sredstev, povezanih z njegovim ojačevalcem moči in RF polprevodniki galij nitrida, vključno s 55 ameriškimi patenti, od katerih so trije pridobili dovoljenje za zračne sile ZDA in ZDA Vojska. Ti portfelji patentov RF izvirajo iz ameriškega podjetja SETi (Sensor Electronic Technology, Inc.), ki ga je leta 2015 pridobila hčerinska družba Seoul Semiconductor Seoul Viosys. Slednji je za raziskave in razvoj teh patentov vložil več kot 100 milijonov dolarjev. SETi je zdaj osredotočen na UV LED tehnologijo, zato se zdaj pripravlja na dražbo svojega patenta GaN RF patenta.

GaN ima širšo pasovno vrzel kot silicij, kar pomeni, da lahko prenese večje napetosti kot silicij in lahko hitreje prenaša tok skozi napravo. GaN postaja tehnologija izbire za mobilne in satelitske komunikacije, radar, brezžično polnjenje in avtonomno vožnjo.

S pojavom 5G tehnologije se trg RF GaN hitro razvija. Do leta 2024 bo trg RF GaN zrasel na 2 milijard dolarjev (Yole Développement, 2019), velikost trga svetovnih komponent RF pa naj bi do leta 2025 dosegla 45 milijard dolarjev (Poročilo o tržnih raziskavah, 2019). Sumitomo Chemical, Cree in Qorvo imajo trenutno levji delež na trgu GaN RF.

Na drugi dražbi bo Seoul Semiconductor dražil več kot 100 ameriških, evropskih, kitajskih, japonskih in korejskih patentov, povezanih z visoko zmogljivo LED embalažo in prilagodljivo razsvetljavo. Paketi LED z visoko močjo se pogosto uporabljajo v pametnih telefonih in avtomobilskih aplikacijah, prilagodljiva razsvetljava pa se uporablja pri objektivih kamer, pametnih svetilkah in avtomobilskih žarometih. Ti patenti so nekateri osnovni patenti LED čipov visoke moči. LED čip velike moči lahko uresniči tanko in lahko obliko objektiva in bliskavice ter s tem izpolni različne funkcionalne zahteve trga za fotoaparate pametnih telefonov.

Chung Hoon Lee, ustanovitelj podjetja Seoul Semiconductor, in Chae Hon Kim, predsednik podjetja SETi, sta povedala, da so nekatera velika podjetja nezakonito pridobila naše poslovne skrivnosti s kopanjem zaposlenih ali sprejetjem poceni izdelkov, ki ignorirajo pravice intelektualne lastnine, kar negativno vpliva na LED industrija. . Zato bomo prodali nekaj patentov podjetjem, ki ne tekmujejo neposredno, dobiček od dražbe pa bomo vložili v razvoj novih tehnologij v prihodnosti.

V zadnjih letih je Seoul Semiconductor sprožil več patentnih tožb po vsem svetu. Med njimi je nedavno zmagala tožba zaradi kršitve patenta, ki je bila vložena proti LED podjetju Everlight v Nemčiji, Everlight pa želi vložiti pritožbo; na ameriškem sodišču v Teksasu je vložil "prodajo televizije Philips, ki krši patent podjetja" proti ameriškemu prodajalcu kanalov "Fry's Electronics" "in zmagal na tožbi; v Nemčiji je vložilo veliko evropsko elektronsko distribucijsko podjetje" Conrad Electronics ". tožba zaradi kršitve patenta za osvetlitev mobilnih telefonov in napredka ni bilo.