Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Pričakuje se, da se bo industrija polprevodnikov dvignila, Han Yin in Nomura imata drugačne napovedi

Na podlagi upočasnitve cen polprevodnikov je banka Koreje in agencije za raziskave na domačem in tujem trgu napovedala, da se bo prihodnje leto pričakoval oživ polprevodnikov. Večina trenutnih napovedi kaže, da se bo cena polprevodnikov v začetku prihodnjega leta začela oživljati sredi leta, vendar bo glede na oživitev, ki jo je prinesel Bazni učinek, stopnja okrevanja še vedno drugačna od blaginje 2016-2017

Po poročanju korejskih medijev je novembrski indeks uvoznih in izvoznih cen, ki ga je 13. maja objavila Banka Koreje, pokazal, da je bila cena izvoza polprevodniškega DRAM-a (na osnovi korejske zmage) za 49,5% nižja kot v enakem obdobju lani. Pod vplivom padca transakcijskih cen polprevodnikov so se izvozne cene DRAM 11 januarja zapored zniževale od januarja letos na zadnji mesec. Po statističnih podatkih agencije za tržne raziskave DRAMeXchange se je fiksna cena za večje število transakcij DRAM (8Gb) znižala s 7,3 USD oktobra lani na 2,8 USD novembra letos.

Ko so cene polprevodnikov padale, so se poslabšali tudi kazalniki izvoza iz Južne Koreje. Glede na isto obdobje lanskega leta se je izvoz Južne Koreje v primerjavi z istim obdobjem lani zmanjšal za 10,4%. Korejsko trgovinsko združenje pričakuje, da bo skupni izvoz letos za približno 60 milijard ameriških dolarjev manjši kot lani, od tega bo 30 milijard ameriških dolarjev vplival padec cen polprevodnikov.

Ko se po vsem svetu začne komercializacija 5G, se bo povpraševanje po polprevodnikih ustrezno povečalo. Letos se bo počasna industrija polprevodnikov počasi okrevala. V drugi polovici leta se je tudi v drugi polovici leta začel upočasniti padec cen polprevodnikov. Čeprav so se cene DRAM julija znižale za 11,2% v primerjavi s prejšnjim mesecem, sta bili avgusta in septembra cene na ravni, upad v oktobru in novembru pa le 3,4%. Povprečna cena bliskavice NAND (128Gb) je 4,3 USD, kar je enako kot prejšnji mesec. Poleg tega je prodaja podjetij za proizvodnjo polprevodnikov, ki lahko napovedujejo blaginjo polprevodniške industrije, začela kazati trend naraščanja. Prodaja svetovnih proizvajalcev polprevodniške opreme ASML v tretjem četrtletju je bila za 7,6% večja kot v enakem obdobju lani. Čeprav se je prejšnje četrtletje zmanjšalo za 6,3%, je bilo tretje četrtletje preračunano. Situacija.

Različne agencije pa imajo različne napovedi o hitrosti polprevodniške industrije. Korejska banka napoveduje, da naj bi se sredi prihodnjega leta po nedavnih spremembah cen spominskih enot in vodilnih kazalcev svetovna panoga polprevodnikov in korejski polprevodniki dvignila. Kljub temu pa raziskovalno središče Nomura za vrednostne papirje pričakuje, da se bodo cene bliskovnega pomnilnika in DRAM-a v prvi polovici prihodnjega leta ponovno znižale, vendar naj bi se polprevodniški sijaj vrnil leta 2021. LG-jev ekonomski raziskovalni inštitut meni, da so naložbe v nove panoge se krči in čas za obnovitev polprevodnikov se lahko zavleče.