Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Samsung je doslej prodal 2 milijona 5G pametnih telefonov. Ali lahko kitajski proizvajalci dohitijo?

Glede na poročilo univerzmartphonea je 6. septembra vodja skupine za tehnično strategijo podjetja Qualcomm JuneHee Lee v govoru na IFA v Berlinu razkril, da je Samsung prodal 2 milijona 5G telefonov, odkar je bil maja predstavljen prvi mobilni telefon 5G. Poleg tega Samsung s prihodom Galaxy Fold 5G in Galaxy A90 5G pričakuje, da bo do konca leta prodal 4 milijone 5G pametnih telefonov.

Samsungov nedavno napovedani Galaxy A90 5G bo najcenejši pametni telefon 5G na trgu, po ceni 749 evrov. Galaxy Fold 5G bo postal Samsungov najdražji 5G pametni telefon.

Razume se, da je Samsung predstavil štiri pametne telefone 5G, kot so Galaxy S10 5G, Galaxy Note10 + 5G, Galaxy A90 5G in Galaxy Fold 5G.

Kako poteka razvoj kitajskih proizvajalcev mobilnih telefonov na pametnih telefonih 5G?

Huawei je včeraj Huawei ravno na sejmu Consumer Electronics Show (IFA) v Berlinu, Nemčija leta 2019, izdal serijo Kirin 990, vključno s Kirin 990 in Kirin 990 5G. Med njimi je Kirin 990 5G prvi na svetu sistemski čip (SoC) z vgrajenim polnim pasom 5G. Konec tega meseca bo serijo Huawei Mate 30 predstavil mobilni telefon, opremljen s sistemom Kirin 990 5G.

Poleg tega je konec 16. avgusta prvi uradni mobilni telefon, ki je dobil licenco za dostop do omrežja telekomunikacijske opreme Kitajske 5G, - različica Huawei Mate 20 X 5G, letalo po ceni 6.199 juanov.

5. avgusta je bila uradno predstavljena ZTE-jeva različica Axon 10 Pro 5G z uradno ceno 4.999 juanov (6G + 128G).

22. avgusta je bila izdana različica vivo iQOO Pro5G, cena pa je bila le 3.798 juanov.

Poleg tega je bil 22. avgusta zvečer 5G mobilni telefon Forerunner X1, ki ga je neodvisno razvil China Mobile in lastno blagovno znamko, v predprodaji v Tmallu, cena pa je znašala 4988 juanov.

Po zadnjih podatkih o prodaji Jingdong Union ima Huaweijev Mate20 X 5G mesečni obseg prodaje približno 4.500, pozneje izpuščena različica iQOO Pro 5G pa mesečno obsega skoraj 30.000.

Zaradi sorazmerno kratkega časa izdaje je še vedno težko določiti končno prodajo kitajskih pametnih telefonov 5G.

Vendar pa je po podatkih strategije Analytics ocenjeno, da bo svetovna prodaja pametnih telefonov 5G prihodnje leto dosegla 160 milijonov enot. David Kerr, višji podpredsednik podjetja Strategy Analytics, je dejal, da lahko prodaja mobilnih telefonov 5G na Kitajskem v letu 2020 doseže 80 milijonov in naj bi postal največji trg pametnih telefonov 5G.

Glede tega, kateri mobilni telefoni 5G so najbolj priljubljeni na trgu in potrošniki, počakajmo, da bomo priča.