Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Samsung Display ali bo vodil TV dejavnost, vlaga v razvoj kvantnih pik OLED

Po poročanju Businesskorea bo Samsung Display vložil 8,36 milijarde ameriških dolarjev za razvoj tehnologije kvantnih pik OLED (QD-OLED). Zato lahko oddelek za vizualni prikaz (VD) Samsung Electronics, ki je odgovoren za TV dejavnost, izgubi vodstvo.

Po poročilu bo Samsung Display 10. oktobra objavil naložbeni načrt v višini 8,36 milijarde ameriških dolarjev in načrtuje izgradnjo proizvodne linije zaslonov QD-OLED v svojem obratu v Tangjeongu.

Samsung Display je začasno ustavil nekaj proizvodnih linij LCD-plošč - 8. generacije in načrtuje prodajo tega dela proizvodne linije. Verjamem, da bodo notranji strokovnjaki v prihodnosti ustavili vse proizvodne linije LCD in postopoma zmanjšali proizvodnjo LCD zaslonov za televizorje. Posledično ima lahko Samsungov prikazovalnik večjo vlogo v poslu s TV-zaslonom kot Samsungov oddelek za vizualne zaslone.

Vodja Samsungovega monitorja je dejal, da je Samsungov oddelek za vizualni zaslon odgovoren za proizvodnjo QLED TV-jev, medtem ko bo Samsungov zaslon odgovoren za proizvodnjo QD-OLED TV-jev. V prihodnje bo oddelek za vizualni prikazovalnik proizvajal samo televizorje MicroLED, zato se bo moč oddelka zmanjšala.

V oddelku za vizualne zaslone so povedali, da se bodo njihovi oddelki ne glede na naložbe podjetja Samsung v OLED osredotočili na poslovanje MicroLED. Toda zaradi cene na enoto 334.390-417.990 ameriških dolarjev je trenutna prodaja MicroLED TV nizka. Da bi izdelke MicroLED promovirali navadni potrošniki, traja veliko časa.