Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

SIA: Industrija čipov je pomembna panoga v ZDA, ki mora vzdrževati normalno delovanje

Po poročanju Reutersa je Ameriško združenje za industrijo polprevodnikov (SIA) v sredo sporočilo, da sodeluje z ameriškimi zveznimi uradniki, da bi ugotovilo, ali državni in lokalni uradniki blokirajo tovarne čipov. Pomembne panoge, ki morajo ostati in delujejo.


Združenje za industrijo polprevodnikov navaja, da trenutno sodeluje z ameriškim ministrstvom za domovinsko varnost, da bi izpopolnilo smernice, izdane državnim in lokalnim uradnikom prejšnji teden.

Razume se, da dokument poudarja, da podjetje za proizvodnjo čipov podpira vse vidike informacijske tehnologije in zagotavlja tudi domače delo milijonov Američanov, kar je treba obravnavati kot bistven in pomemben posel.

John Neuffer, predsednik ameriškega združenja za industrijo polprevodnikov, je dejal, da čipi igrajo ključno vlogo v medicinski opremi, električnem omrežju in drugi infrastrukturi.

John Neuffer meni, da je zagotovitev neprekinjenosti polprevodnikov in z njimi povezanih dobavnih verig nujen pogoj za izvajanje digitalnih storitev v prihodnjih tednih in mesecih. Hkrati primanjkljaja polprevodnikov v eni regiji ni mogoče nadomestiti s proizvodnjo v drugih regijah.

Omeniti velja, da doslej nobeno večje ameriško podjetje s čipi ni navedlo, da je bila proizvodnja prekinjena.