Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

SEMI: Površina pošiljanja silikonskih rezin se v letu 2019 zniža za 7%, prihodki pa stabilizirajo 11 milijard dolarjev

Po poročilu DIGITIMES je po statističnih podatkih Mednarodnega združenja za industrijo polprevodnikov (SEMI) globalno območje pošiljanja silicijevih rezin v letu 2019 padlo z najvišje točke, kar je 7% manj kot v letu prej, skupni prihodek pa ostaja več kot 11 milijard Ameriški dolarji.

SEMI je sredi lanskega leta izdal poročilo, v katerem pravi, da je zaradi pritiska prilagajanja zalog v industriji polprevodnikov industrijski trg hladen, silikonske ploščice iz silicija pa ne delujejo dobro. Pričakuje se, da se bo površina pošiljk silikonskih rezin v letu 2019 zmanjšala z zgodovinskega vrha leta 2018. 6,3%. Trenutno se zdi, da dejanska skupna površina pošiljk silicijevih rezin v letu 2019 še vedno ne izpolnjuje pričakovanj pred pol leta.

Konkretno, leta 2018 je območje globalne pošiljke silikonskih rezin doseglo 12,732 milijarde kvadratnih centimetrov, kar je rekordno veliko, vendar se je ta številka v letu 2019 znižala na 11,81 milijarde kvadratnih centimetrov. Prihodki polprevodniških silicijevih rezin so tudi zdrsnili z 11,38 milijarde dolarjev leta 2018 na ZDA 11,15 milijarde dolarjev v letu 2019, zmanjšanje za približno 2% medletno, uspešnost pa je bila razmeroma stabilna.

V zvezi s tem je Neil Weaver, podpredsednik SEMI SMG, analiziral, da je upad globalnih polprevodniških silicijskih pošiljk v letu 2019 posledica šibkega pomnilniškega trga in prilagoditev zalog. Kljub upadu proizvodnje prihodki ostajajo odporni. Po analizi SEMI bo proizvodnja silikonskih rezin letos ponovno zaživela in leta 2022 ponovno zapisala rekordno veliko.