Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Rešite težave Južne Koreje? Morita Chemical: Na Kitajskem v letu 2019 proizvajajo visokočiščen vodikov fluorid

Po navedbah Nihon Keizai Shimbun je na japonske izvozne omejitve izvoza v Južno Korejo pred kratkim vplivalo podjetje Morita Chemical, ki se že stoletja ukvarja s fluorovo industrijo. Predsednik podjetja Morita je v svojem intervjuju dejal, da se bo zaradi okrepljenega upravljanja izvoza lahko zmanjšal delež japonskih podjetij (izvoz visokega čistega vodikovega fluorida v Južno Korejo), Morita Chemical pa bo začela tudi visoko vodikov fluorid z visoko čistoto proizvodnja na Kitajskem v Koreji. Dobava

Visoko čisti čisti vodikov fluorid, ki je na udaru vetra, je ključnega pomena za proizvodnjo polprevodniških materialov. Vodikov fluorid se uporablja predvsem za rezanje polprevodniških podlag. V več kot 600 postopkih izdelave polprevodniških izdelkov je lahko število vodikovih fluoridov kar desetkrat.

Pri prodaji 11,7 milijarde jenov poslovnega leta 2018 (od junija 2018) je prodaja visokočistega vodikovega fluorida za polprevodnike, izvožene v Južno Korejo, predstavljala več kot 30%, oziroma približno 4 milijarde jenov. Japonska podjetja predstavljajo približno 60% visoko čistega vodikovega fluorida, izvoženega v Južno Korejo, vendar bo zaradi tega incidenta tržni delež japonskih podjetij upadel.

Izpostavil je tudi, da še vedno ni nobenih novic o izvozu v Južno Korejo, ki so bili 2. julija zaprošeni za gospodarski in industrijski urad Kinki. Običajno se dovoljenje pridobi približno 3 dni po vlogi, postopek pa se po Japonski zaplete. napovedal nadzor nad izvozom treh ključnih polprevodniških materialov, izvoženih v Korejo. Pojasnil je, da je najbolj očitna sprememba izvoznih postopkov potreba po razlagi uporabe končnega kupca. Za fluorovodik, ki se izvaža v skupno podjetje, je treba pri prodaji polprevodniškemu podjetju zagotoviti uporabo kupca in podatke o podjetju itd. Na enak način kot pri izvozu na Kitajsko.

Vendar pa je Morita tudi dejala, da se bo v tovarni v provinci Zhejiang na Kitajskem v letu 2019. začela proizvodnja visoko čistega vodikovega fluorida. Potem ko je videl trend proizvodnje polprevodnikov iz Koreje na Kitajsko, je bil načrt promoviran pred dvema letoma. Povedal je še, da je tovarna skupno podjetje s kitajskimi podjetji in bo v opremo delila 10 milijard jenov. Kitajska lahko v prihodnosti oskrbuje Kitajsko iz Južne Koreje.