Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Renesas Electronics predstavil zagon RX23E-A MCU

24. marca je korporacija Renesas Electronics Corporation, vodilni svetovni ponudnik polprevodniških rešitev, napovedala predstavitev novega Renesas Solutions Starter Kit (RSSK) za inženirje, ki uporabljajo 32-bitne mikrokontrolerje RX23E-A (MCU). MCU ima najvišjo natančnost analognega sprednjega dela (AFE) v industriji. RX23E-ARSSK združuje optimizirano strojno, programsko opremo in orodja, ki jih je mogoče uporabiti za oceno vgrajenega visoko preciznega 24-bitnega pretvornika delta-sigma (ΔΣ) MCU v MCU. Tudi če kupci nimajo profesionalnih izkušenj z razvojem AFE, lahko natančno ocenijo analogno zmogljivost nanovolt (nV) prek RSSK, s čimer zmanjšajo delovno obremenitev in skrajšajo čas, potreben za lansiranje izdelka.

"RX23E-A za industrijske IoT senzorje je rešitev z enim čipom, ki integrira visoko natančnost AFE in lahko brez kalibracije doseže natančnost manjšo od 0,1%," je dejal DarylKhoo, podpredsednik trženja Renesasove poslovne platforme IoT Platform Business Unit . Nova rešitev ponuja priročen način za uporabnike, ki morajo oceniti in umeriti široko paleto senzorjev, s čimer se skrajša čas, potreben za razvoj visoko natančne senzorske opreme. "

Od zasnove evalvacijske plošče do razvoja programske opreme, vrednotenje visoko natančnih analognih zmogljivosti zahteva močno analogno razvoj in strokovno znanje. Poleg tega, ko zahtevanih funkcij ni mogoče doseči, bo odpravljanje napak in analiza zelo zamudno, kar bo otežilo pravočasno prodajo izdelka.

Nova ocenjevalna komisija RSSK je zasnovana tako, da optimizira oceno RX23E-AAFE. Natančno lahko oceni značilnosti 24-bitnega pretvornika ΔΣA / D ne glede na uporabnikov nivo analognega razvoja. Ocenjevalna plošča je opremljena s priključnimi blokami za priključitev različnih senzorjev brez spajkanja. Opremljen je s priključkom termočlena (temperaturni senzor) in referenčnim vezjem kompenzacijskega vezja, potrebnim za merjenje termoelementa. Uporabniki lahko ocenjevanje začnejo takoj s sklicevanjem na opombe aplikacije za merjenje termoelementa in teže (oboje je mogoče prenesti s spletnega mesta Renesas), s čimer se skrajša čas, potreben za razvoj senzorskih naprav IoT.

Uporabniki lahko vnesejo in spremenijo različne nastavitve parametrov pretvornika AFE in A / D prek orodij za grafični uporabniški vmesnik (GUI) in prikažejo rezultate pretvorbe A / D v obliki grafikonov in histogramov, kar poenostavi sistem evalvacijske naloge sistema povezane s simulacijskimi značilnostmi. S pomočjo GUI si lahko uporabniki v realnem času ogledajo rezultate pretvorbe A / D, tako kot uporabljajo osciloskop.

Ocenjevalno ploščo lahko povežete tudi z emulatorjem za razvoj uporabniških aplikacij. Z USB povezavo se PC-ji lahko uporabljajo za ocenjevanje in razvoj programske opreme. Ocenjevalna komisija vključuje RS485 in voznike IC, ki se pogosto uporabljajo v industrijski opremi in jih je mogoče uporabiti za razvoj aplikacij, ki podpirajo standarde industrijskih omrežij.

O skupini izdelkov RX23E-A

Skupina izdelkov RX23E-A je opremljena z 32-bitnim MCU, podpira DSP / FPU, delovna frekvenca je 32 MHz, vgrajen AFE, ki lahko doseže 0,1% natančnost merjenja brez umerjanja. Vgrajeni pretvornik ΔΣ A / D ima največjo učinkovito ločljivost 23,6 bitov, en čip pa lahko doseže analogno zmogljivost, ki jo je mogoče doseči le z uporabo MCU-ja, namenskega A / D pretvornika ali visoko natančnega operacijskega ojačevalnika v preteklost. Skupina izdelkov RX23E-AMCU je bila predstavljena maja 2019 in se široko uporablja v industrijskih instrumentih, kot so regulatorji temperature, obremenitvene celice in senzorski moduli za merjenje napetosti.

O industrijskih senzorskih rešitvah Renesas

Renesas ponuja več MCU-jev z izboljšanimi analognimi funkcijami za različne senzorske sisteme. Skupina izdelkov RA2A1MCU temelji na 32-bitnem Arm jedru; skupina izdelkov Renesas SynergyTMS1JAMCU ima napredne analogne funkcije in integrirane varnostne funkcije, kar je idealno za uporabo z nizko porabo stroškovno občutljivih industrijskih IoT senzorskih aplikacij. Renesas ponuja tudi 16-bitno MCU skupino izdelkov RL78 / I1E z integriranimi 24-bitnimi pretvorniki ΔΣA / D. Njegova majhna 4 mm kvadratna embalaža je idealna za kompaktne tlačne senzorje in kompaktne senzorje pretoka. Renesas poleg MCU-jev ponuja tudi vrsto senzorskih izdelkov, vključno s temperaturnimi in senzorji pretoka ter komunikacijskimi IC-ji, ki podpirajo standarde, kot so IO-Link, RS485 in AS-i. Te sistemske rešitve senzorjev bodo pomagale pospešiti vgradnjo industrijske opreme v okvir IoT.