Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Potisnite najmočnejšega AI procesorja na svetu, Huawei AI želi izbiti

Pred kratkim je Ren Zhengfei omenil točko v svojem javnem govoru: "5G je le pediatrija, umetna inteligenca pa je strateško mesto za Huaweijev razvoj."

Danes je Huawei sprožil obtožbo na tej strateški lokaciji, uradno je izdal "najmočnejši AI procesor na svetu, ki narašča 910", in AI odprtokodni računalniški okvir MindSpore.

AI Big Mac

Industrija čipov je nenadoma postala priljubljena "velika"; pred kratkim. Kalifornijski zagon AI Cerebras Systems je naznanil največji čip na svetu, čip imenovan "Cerebras Wafer Scale Engine"; ima 1,2 trilijona tranzistorjev, malo večji od standardnega iPada.

Čeprav predstavitev Huaweijevega Shengteng 910 ni tako pretirana, je še vedno velik fant. Njegova polovična natančnost (FP16) je 256 TeraFLOPS, moč je dvakrat večja od NVIDIA Tesla V100 (125 za NVIDIA Tesla V100), celostna natančnost (INT8) pa neverjetnih 512TeraOPS. Hkrati je v čip dodan še 128-kanalni polni HD-dekoder.

S tako močnim izračunom je nadzor moči zelo dober. Poraba energije Shengteng 910 za dosego specificirane moči znaša le 310W, kar je bistveno nižje od 350W projektne specifikacije. To je lahko posledica dejstva, da čip uporablja 7nm izboljšan postopek EUV, sam Die pa ima 32 vgrajenih DaVinci jeder.

Jedro DaVinci, ali arhitektura Da Vinci, je nova Huaweijeva nova računalniška arhitektura za računalniške funkcije AI, ki vsebuje visoko računalniško moč, energijsko učinkovitost in prilagodljivo rezanje. Konkretno, arhitektura DaVinci uporablja 3D kocko za pospeševanje matričnih operacij, kar močno poveča AI moč na enoto porabe energije. Vsako AI jedro lahko doseže 4096 operacij MAC v enem taktu taktov, v primerjavi s tradicionalnim procesorjem in GPU doseže vrstni red izboljšanja.

Obenem za izboljšanje popolnosti izračuna AI in računalniške učinkovitosti različnih prizorov arhitektura DaVinci vključuje tudi različne računalniške enote, kot so vektorski, skalarni in strojni pospeševalnik. Hkrati podpira več natančnih izračunov, podpira zahteve po natančnosti podatkov v obeh scenarijih usposabljanja in sklepanja ter uresničuje pokritost celotne scene AI.

Na konferenci All-Link 2018 je bil arhitekt Da Vinci prvenec Huaweijevega AI Chip Rising 310. Med njimi je Da Vinci Core le del NPU. Da Vinci Core je prav tako razdeljen na številne enote, vključno z jedro 3D Cube, enoto za izračun vektorskih vektorjev, skalarno skalarno enoto za izračun itd., Ki so odgovorne za različne računalniške naloge za dosego vzporednih računov. Modeli, skupaj za zagotovitev učinkovite obdelave izračunov AI.

Kot najmočnejši član arhitekture Da Vinci je dejanska zmogljivost Shengteng 910 odlična. Xu Zhijun je dejal, da se Shengteng 910 uporablja za dejanske naloge usposabljanja AI. Sodeluje z MindSpore in kaže skoraj podvojiti izboljšanje zmogljivosti v primerjavi z obstoječo enotno kartico za osnovni trening s TensorFlowom. Število fotografij, ki so se učile na sekundo, se je z 965 povečalo na 1.802.

"Celotna tehnična zmogljivost Shengteng 910 je presegla pričakovanja, saj je kot najzmogljivejši AI procesor zaslužil!" Je rekla Xu Zhijun.

Poleg protagonista Shengteng 910 je nov izdelek prejel še en izdelek, ki je bil lani objavljen na konferenci Global Connection. Po besedah ​​Xu Zhijuna, MDC na osnovi Shengteng 310 in številna domača in tuja avtomobilska podjetja so že sodelovali pri parkiranju avtobusov, novih energijskih vozilih in samodejni vožnji. Serija plošč in strežnikov Atlas, ki temelji na Shengteng 310 in na desetine partnerjev, so poravnali industrijske rešitve v več deset panogah, kot sta pametni prevoz in pametna moč. Huawei Cloud ponuja tudi storitve v oblaku, kot so storitve analize slik, storitve OCR in video inteligentne analize, ki temeljijo na Shengteng 310.

Shengteng 910 in Shengteng 310 bosta začetek. Huawei bo predstavil tudi serijo AI procesorjev. Na primer, Soaring 920 za prizore za usposabljanje se bo začel leta 2021, obrobna scena računalništva pa 320.

Najboljši prijatelj AI procesorja

Procesor AI mora biti kombiniran z računalniškim okvirom, da se zagotovi močna ognjena moč. MindSpore je najboljši prijatelj iz serije Shengteng.

Najbolj priljubljen računalniški AI računalniški okvir vključuje TensorFlow, PyTorch, PaddlePaddle itd. Zdaj obstaja MindSpore. To je poenoten okvir usposabljanja in sklepanja, ki podpira konec, rob, neodvisnost in sodelovanje v oblaku ter lahko podpira celoten scenarij, ki ga je predlagal Huawei. Huawei upa, da bo s tem celotnim paketom programske opreme dosegel enkratni razvoj operaterja, dosleden razvoj in odpravljanje napak, da bi razvijalcem pomagal doseči enkratni razvoj, nemoteno selitev aplikacij na vseh napravah, robovih in oblakih.

Okvir MindSpore podpira vse naprave od velikih do majhnih, hkrati pa podpira lokalne izračune AI za zaščito zasebnosti. Podatki, ki jih ta okvir prinese v oblak, se lahko obdelujejo gradienti in informacije o modelih brez podatkov o zasebnosti, namesto samih podatkov, da bi dosegli sodelovanje med scenarijem pod pogojem, da se zagotovi varstvo podatkov o zasebnosti uporabnikov. Poleg zaščite zasebnosti bo MindSpore zaščitil tudi model, ki mu je zaupanja vredna zaščita, tako da bo varoval Vgrajen v okvir AI.

MindSpore-jeva filozofija razvoja je algoritem AI, koda, zaradi česar je stanje razvoja prijaznejše in znatno skrajša čas razvoja modela. Kot primer je značilno omrežje NLP (obdelava naravnega jezika), lahko MindSpore zmanjša osnovno kodo za 20% v primerjavi z drugimi okviri, razvojni prag pa se močno zmanjša, splošna učinkovitost pa se poveča za več kot 50%.

MindSpore ne more podpirati le naraščajočega procesorja, temveč tudi CPU in GPU. V načinu krmiljenja master-slave interakcija med CPU in GPU uvajata spomin in podatke. MindSpore izvaja celoten nadzor in izvajanje izobraževanja modelov nevronskih omrežij na čipu, s čimer skrajša čas interakcije z gostiteljskim procesorjem in ga pospeši.

MindSpore nudi znanstvenikom in raziskovalcem podatkov nova orodja za lažje in učinkovitejše teoretično raziskovanje in inovacije. Da bi bolje promoviral uporabo AI, je Xu Zhijun napovedal, da bo MindSpore v prvem četrtletju leta 2020 odprl izvor, da bo pomagal vsem razvijalcem.

Huawei AI je počil

Huawei je začel vlagati v AI temelje in algoritme leta 2012, vendar so za javnost njegov napredek v raziskavah in rezultati skrivnostni. Do decembra 2016 je Huawei Glory prvič izdal slavo Magic, ki je prvič v industriji uvedla sisteme umetne inteligence v mobilne telefone, tako da so se rezultati AI pojavili.

9. oktobra 2018 je Huawei na skupni konferenci 2018 izdal svojo celotno rešitev celotnega scenarija AI, ki je zajemala večplastno rešitev od terminala do oblaka, od AI čipa do okvira uvajanja poglobljenega učenja, uradno obeleži program Huawei AI. Popolna predstavitev.

Kot svetovni tehnološki velikan sta Google in Facebook že dolgo časa na področju AI. Google je najprej predstavil AI-jev čip TPU, Facebook pa je uvedel AI tehnologijo na vsej svoji socialni programski opremi. Čeprav Huaweijev agresiven vstop v AI zamuja, je celotna strategija dokončana:

· Temeljne raziskave na področju naložb: gradnja učinkovitih podatkov (manj podatkov), učinkovita poraba energije (manjša računalniška moč in poraba energije), varne in zanesljive, avtomatske avtonomne naprave na področjih, kot so računalniška vizija, obdelava naravnih jezikov in sklepanje odločitev Naučite se osnovnih veščin.

· Ustvarite celovito rešitev: ustvarite celovit, neodvisen in skupen, celoten paket rešitev za oblak, rob in konec, ki zagotavlja dovolj, ekonomične računalniške vire, enostavno za uporabo, učinkovito, celostno procesno platformo AI.

· Odprtost za naložbe in razvoj talentov: Globalno si še naprej močno prizadevajte za akademske, industrijske in industrijske partnerje.

· Izboljšanje rešitev: prinesite razmišljanje in tehnologijo AI k obstoječim izdelkom in storitvam, da dosežete večjo vrednost in večjo konkurenčnost.

· Izboljšanje notranje učinkovitosti: Uporabite AI za optimizacijo notranjega upravljanja, usmerite se v obsežne scenarije delovanja in močno izboljšajte učinkovitost in kakovost notranjega delovanja.

Procesorski čip in računalniška arhitektura, ki je danes objavljena, sta konkretni cilj Huaweijeve strategije AI, ki je postavila dober temelj za prihodnji razvoj AI Huawei.

Čeprav se Huawei spopada s številnimi izzivi, je še vedno poln samozavesti. Xu Zhijun je dejal, da zunanji dogodki ne vplivajo na razvoj Huawei AI in da se trenutno vse odvija po načrtu. S prihodom dobe 5G Huawei upa, da bo zagotovil, da bodo podjetniške aplikacije AI vedno v najboljšem stanju z izvajanjem posodobitev modelov v zaprtem krogu in sprotnega posodabljanja ter AI tehnologijo s 5G, oblakom, internetom stvari, robnim računanjem, blockchain, veliki podatki, tehnologije, kot so baze podatkov, so v celoti usklajene za zagotavljanje večje vrednosti.