Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Zmogljivost presega NVIDIA! Intel napoveduje prvi oblak AI čip, ki bo začel komercialno uporabo

Kot poroča engadget, je Intel v zgodnjih urah pekinškega časa na vrhu 2019 o umetni inteligenci v San Franciscu uradno predstavil dva procesorja nevronske mreže Nervana za usposabljanje in sklepanje ter razkril novo generacijo enote za obdelavo vida Movidius Myriad.

Poročamo, da dva procesorja nevronske nevronske mreže vključujeta vadbeno usmerjen NNP-T1000 in NRP-I1000, usmerjen v razmišljanje. To je tudi čip, ki ga je Intel razvil po nakupu obeh podjetij za strojno učenje Nervana Systems in Movidius Ltd.

Med njimi NNP-T uporablja 16-nm procesno tehnologijo TSMC z 27 milijardami tranzistorjev in skupno površino 680 kvadratnih milimetrov. Intel je v avgustovski napovedi dejal, da NNP-T1000 lahko prenese do 119 trilijonov operacij na sekundo.

Poleg tega NNP-I1000 na osnovi 10nm procesorjev Ice Lake ima ocenjevalno učinkovitost 4,8 TOP / W na ResNet50, kar Intel imenuje najbolj energetsko najučinkovitejši čip v svojem razredu.

Hkrati je Intel tudi dejal, da podjetja, kot sta Facebook in Baidu, komaj čakajo, da uvedejo ta dva čipa Nervana. Po besedah ​​Miše Smelyanskiy, direktorja umetne inteligence na Facebooku, so ti čipi ključni za pospešitev dela umetne inteligence, kot je obdelava 6 milijard prevodov na dan.

Omeniti velja, da Intel pri naslednji generaciji enote za obdelavo vid Movidius bolj samozavestno primerja z izdelki NVIDIA.

Rečeno je, da lahko enota za vizualno obdelavo s kodnim imenom Keem Bay ponuja 4-krat več sklepov Tops kot NVIDIA Xavier. Čip lahko v celoti izkoristi 50-odstotno dodatno zmogljivost. In nova generacija enote za obdelavo vida bo na voljo v prvi polovici leta 2020, na kar morate potrpeti.