Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Naročila se v drugi polovici leta podvojijo, AMD naj bi postal največji 7-nm odjemalec TSMC

V poročilu Apple Daily poročajo, da dobavni verigi navajajo, da bo Apple s čipom mobilne telefonije nove generacije na 5nm proces AMD postal največja stranka TSMC-ovega 7nm procesa v drugi polovici leta 2020.

Poroča se, da je v prvi polovici leta 2020 mesečna proizvodna zmogljivost TSMC v višini 7nm rezin presegla 110.000. Prvih pet kupcev so Apple, Huawei Hisilicon (ki se je začel prodajati), Qualcomm, AMD in MediaTek.

Razumljivo je, da AMD trenutno uporablja 7-nm procesne izdelke TSMC, vključno z procesorji Zen 2, čipe Navi 10 in Navi 14 GPU. Poleg tega bosta procesorja Zen 3 arhitekture in RDNA 2 GPU, ki bosta objavljena leta 2020, uporabila tudi postopek NM + TSMC.

Ker TSMC širi svojo 7nm proizvodno linijo, se pričakuje, da se bo njena mesečna proizvodna zmogljivost do druge polovice leta 2020 razširila na 140.000 kosov. Novice o dobavni verigi so prav tako opozorile, da se bo v drugi polovici AMD naročilo za 7 nm podvojilo. Z uvedbo Applovega procesorja A14 v 5nm proces je AMD presegel Hisilicon in Qualcomm in tako postal največji naročnik TSMC pri 7nm.

Natančneje, AMD bo pridobil 30.000 rezin na mesec, kar predstavlja 21% celotne zmogljivosti TSMC 7nm. Hisense in Qualcomm bosta imela 17-18%, MediaTek 14%, preostalih 29% pa jih delijo druge stranke.

Po prejšnjem poročilu Jiwei.com je direktor podjetja MediaTek Lixing Xing osebno aktivno iskal 7nm proizvodne zmogljivosti TSMC. Industrijski notranji strokovnjaki so poudarili, da se bo prihodnje leto TSMC 7nm proizvodna zmogljivost za MediaTekov 5G SoC povečala vsako četrtletje. V drugem četrtletju je bilo 10 milijonov, v tretjem četrtletju 21 milijonov, v četrtem pa 27 milijonov.

Raziskovalne in raziskovalne ustanove so opozorile, da se pričakuje, da bo 7nm proces leta 2019 predstavljal 25% celotnih prihodkov TSMC. Do leta 2020 bo 7nm postopek in manj prispeval več kot 35% prihodka.

Nasprotno, TSMC-jev konkurent Samsung je poročal, da ima Samsung trenutno proizvodno zmogljivost približno 150.000 kosov na 7 nm. Viri oskrbne verige poudarjajo, da bo formalizacija Samsunga v letu 2020 še povečala proizvodne zmogljivosti, ker bosta izdelki Qualcomm in Nvidia naslednje generacije verjetno oddali naročila. 7LPP postopek za Samsung.