Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Niste optimistični glede možnosti MediaTekovega 5G? Azijske tuje naložbe: tržni glas je preveč optimističen

Kot poroča Yahoo News, najnovejše poročilo o raziskavah azijskega ministrstva za tuje naložbe kaže, da je trg 5-stopenjskega sistemskega enotnega sistema (SoC) MediaTeka razdrobljen in se še naprej spopada s konkurenčnimi izzivi Qualcomma. Zato se zdi tržno pričakovanje MediaTekove perspektive 5G preveč optimistično.

Podinvesticijska tuja naložba je opozorila, da je napoved profitne marže MediaTeka zelo konzervativna, predvsem zaradi trga 5G SoC MediaTek je razdrobljen, tekmec Qualcomm ima še vedno vodilno prednost v panogi, še vedno je le TSMC fab partner, podjetje pa je na trgu 5G v glavnem je koncentriran na sredini do spodnjega konca. Zato so ciljno ceno MediaTeka zvišali s 277 juanov na 306 juanov, boniteto pa so ohranili po znižani ceni.

Azijski tuji vlagatelji so opozorili, da je po grobi oceni, da bo do leta 2020 svetovni trg mobilnih telefonov 5G dosegel od 160 do 200 milijonov, od tega bodo Apple, Samsung, Huawei in Xiaomi oddali 65 milijonov, 35 milijonov, 50 milijonov in 10 v milijonih oz. . Vendar je treba opozoriti, da zgornje blagovne znamke in MediaTek-ove MTK niso pomembne.

Če predvidevamo, da bo skupno število mobilnih telefonov 5G v letu 2020 doseglo 200 milijonov, bo preostalih blagovnih znamk, ki si jih delita MediaTek in Qualcomm, znašalo 40 milijonov. Toda zaradi vodilnega načrtovanja izdelkov 5G SoC za Qualcomm predvidevamo, da bosta Qualcomm in MediaTek razdelila 40 milijonov enot v razmerju 7: 3. Ocenjujejo, da bo do leta 2020 530 mobilnih telefonov MediaTek dosegel približno 12 milijonov. enota.

Obenem je azijski oddelek za tuje naložbe opozoril, da obstaja nekaj glasov, da bo celinsko območje Kitajske koristilo MediaTeku, da bi populariziralo in potisnilo pametni telefon srednjega razreda 5G. Pričakujemo pa, da bo celina v zgodnjih fazah 5G dajala prednost virom za infrastrukturo in industrijske aplikacije, ki zahtevajo nizko zamudo in visoko širokopasovnost podatkov, ne pa pametnim telefonom. Z drugimi besedami, tržno pričakovanje za MediaTek 5G se zdi preveč optimistično.