Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

MediaTek 2020: 5G čipi si prizadevajo za 40-odstotni tržni delež, prihodke iz treh glavnih področij

7. februarja je MediaTek objavil svoje finančno poročilo za četrto četrtletje 2019. Po finančnem poročilu je čisti dobiček družbe MediaTek v četrtem četrtletju znašal 6,383 milijarde ameriških dolarjev, kar je 7,5% manj kot v prejšnjem četrtletju in 56,5% povečanje v primerjavi z istim obdobjem leta 2018. Če pogledamo konsolidacijo v prvih treh četrtletja, čisti poslovni prihodek MediaTeka za celo leto 2019 je znašal 246.222 milijard dolarjev, kar je 3,4% več kot medletno; letni čisti dobiček je znašal 23,24 milijarde NT dolarjev, kar je za 11,7% več kot lani.

Tržni delež stare banke narašča, nova tehnologija dobiva uspeh

Poslovanje platforme za mobilno računalništvo MediaTek v četrtem četrtletju lani je predstavljalo približno 37% do 42% njegovih prihodkov v enem četrtletju. 5G žetone od decembra lani pošiljajo v majhnih količinah in pričakujemo, da se bodo letos postopno povečevali. MediaTek je poudaril, da so lanski čipni mobilni telefoni 4G uspešno povečali tržni delež in s tem povečali tudi dobiček. Izdelki za rast vključujejo predvsem Internet stvari, upravljanje porabe energije, prilagojene čipe itd. V četrtem četrtletju lanskega leta so prihodki znašali od 30 do 35%. Zaradi sezonskega upada proizvodov, kot so pametni domovi, so prihodki v četrtem četrtletju znašali približno 26% do 31%.

Izvršni direktor MediaTeka Cai Lixing je dejal, da se je lanski tržni delež pametnih telefonov, AIoT, prilagojenih čipov in drugih izdelkov široke potrošniške elektronike povečal, nove naložbene tehnologije, kot so AI, 5G, WiFi 6, čipi, prilagojeni podjetniškemu podjetju, pa elektronika itd., tudi dobro napredovale.

2020 je še vedno leto rasti, tri nova področja v prihodkovni zagon

Čeprav se je MediaTek-ovo leto 2019 v četrtletju znatno povečalo v primerjavi z istim obdobjem leta 2018, se je še vedno zmanjšalo za 7% na 15% v primerjavi s prejšnjim četrtletjem. Cai Lixing je dejal, da še vedno upa, da bo letos leto rasti. Cilj je zajeti 40% tržnega deleža na trgu čipov 5G. Trenutno vsi projekti 5G potekajo in MediaTek je uporabil notranje vire za popolno podporo strankam.

Cai Lixing je v prvem četrtletju leta 2020 dejal, da nova epidemija koronavirusa še vedno poteka. Glede na podatke, ki so znani na tej stopnji, menimo, da kljub negotovosti kratkoročnega povpraševanja MediaTek-jeva uravnotežena in raznolika produktna in poslovna postavitev omogoča, da prihodki in bruto marže v prvem četrtletju še vedno lahko enakomerno rastejo v primerjavi z istim obdobjem lani. Poleg tega na podlagi trenutnih razmer tudi verjamemo, da bi moral biti potencialni vpliv na poslovanje skozi vse leto v nadzorovanem območju.

Opozoril je, da bo 2020 z uravnoteženo proizvodno in poslovno postavitvijo ter z zagonom prihodkov s treh novih področij 5G, prilagojenih čipov in avtomobilske elektronike še vedno leto rasti za MediaTek. Verjame, da glede na sedanje razmere verjamem, da bi moral biti potencialni vpliv epidemije na poslovanje MediaTeka skozi vse leto v nadzorovanih mejah. Verjame tudi, da bodo prihodki MediaTeka s treh novih področij letos presegli 15%, kar je več kot lanska 10-odstotna ocena. Poleg izdelkov 5G je MediaTek lani še naprej pridobival 4G čipe. Letos upa, da se bodo povezane pošiljke čipov še naprej povečevale in še naprej povečevale tržni delež.

Trenutno so domači proizvajalci terminalov prve stopnje "Hua Mi OV" od MediaTeka kupili 5G čipe za mobilne telefone. Med njimi je OPPO Reno3 prvič predstavil čipe MediaTek Tianye 1000L 5G, ki podpirajo dvo-način 5G, s 7nm procesom, hitrostjo navzdol 4,7Gbps in uplink 2,5 Gbps, ta čip lahko štejemo kot pomanjšano različico Teana 1000, njeno pozicioniranje pa je tudi v čipu višjega cenovnega razreda.

Poročalo se je, da je bil MediaTek 5G SoC vzorčen v tretjem četrtletju lanskega leta. V prvem četrtletju letošnjega leta jo bodo tržili z vodilnimi mobilnimi telefoni številnih strank. Poleg tega bodo vpliv kitajsko-ameriških trgovskih trenj vplivali na aktivno kopanje celine in druge dejavnike, MediaTek bo v prvi polovici leta 2020 tržni delež 5G presegel 30%.

Boj proti novemu boju proti virusu krone in visoke kazalnike konkurenčnosti pretvori v srednjeročno in dolgoročno rast

MediaTek je dejal, da čeprav je nova epidemija koronavirusa letos v svetovno gospodarstvo dodala negotovost in zmanjšala kratkoročno prepoznavnost, menimo, da je uspešnost v letu 2019 dokaj jasen pokazatelj visoke konkurenčnosti in lahko prevede v srednjeročno in dolgoročno rast .

Kot odgovor na nov virus krone je MediaTek sprejel tudi nujne ukrepe znotraj in zunaj podjetja:

Notranje

Vsakega kolega pozivam, naj okrepi ozaveščenost o varnostnih ukrepih, se aktivno odzove na pozive vladnih služb za preprečevanje in preprečevanje epidemičnih ukrepov in strogo zahteva, da vodje vseh oddelkov vzpostavijo delo za preprečevanje epidemije ter zagotovijo in vzdržujejo zdravo in varno delo okolje.

Da bi zagotovili zdravje in varnost vsakega sodelavca, je podjetje v času Pomladnega festivala nujno kupilo dovolj vseh vrst protiepidemičnih materialov in dokončalo razkuževanje in prezračevanje pisarniškega okolja.

Glede na potrebe osebja za preprečevanje epidemije lahko delujejo prožno, na primer potovanje na napačnem vrhuncu, delo od doma itd. Če imajo kolegi kakršno koli potrebo po pomoči, se lahko kadar koli obrnejo na nadzornika in kadrovsko službo.

Za sodelavce, ki morajo biti na delovnem mestu, podjetje ponuja vsestranske protiepidemične ukrepe, vključno z merjenjem telesne temperature, izdajanjem mask, prezračevanjem, visokofrekvenčno dezinfekcijo na javnih mestih, menzami in varnostnimi ukrepi za jedilnico itd. Mnenja in predlogi mojih kolegov.

Na zunaj

29. januarja je MediaTek podaril vlado za visokotehnološko cono Wuhan East Lake v znesku 10 milijonov juanov za pomoč pri dejanskih ukrepih za reševanje epidemije z Wuhanom.

Da bi zaščitili varnost strank za preprečevanje epidemij, se obiski iz oči v oči začasno prekličejo, vendar sta tesna komunikacija in storitve še vedno vzdrževani.