Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Korejski mediji so sporočili, da bo Sunny Optical dobavil modul ToF za Samsung Galaxy S11

Korejski mediji Elec je nedavno poročal, da bo Sunny Optical, vodilni proizvajalec optičnih izdelkov na Kitajskem, zagotovil module (ToF) za Samsung-ov vodilni pametni telefon nove generacije (serija Galaxy S11). Po industrijski eksploziji 21. oktobra je to drugič, da je Sunny Optical že od različice Galaxy S10 5G letos dobavil Samsung Electronics.

Tržni strokovnjaki pričakujejo, da se bo konkurenca s korejskimi proizvajalci modulov kamer še okrepila. Kar zadeva ToF, gre za tehnologijo 3D zaznavanja. Z rastjo izboljšanih (AR) in virtualnih resničnosti (VR) vsebin naj bi izbruhnil v dobi 5G.

V Južni Koreji bosta Namuga in Partron dva glavna dobavitelja modula Galaxy S11 ToF. Obe podjetji sta hkrati dobavili tudi ToF module za modele Galaxy Note 10+.

Toda letos so uteži Sunny Optical narasle eksponentno, skupaj s Partronom in dobavljale ToF module za Samsungov Galaxy S10 5G vodilni pametni telefon.

Zdaj Sunny Optical predstavlja le manjši del dobavne verige Samsungovega modula elektronskih kamer. Toda glede na naslednjo generacijo naj bi Galaxy S11 še povečal težo modula ToF, kar pomeni, da lahko kitajski dobavitelj dobi več posla.

Lani je prvič zaznamovalo, da je Sunny Optical v Samsungove izdelke poceni dobavil module kamer. Predstavnik industrije je dejal: "Zaradi vzpona Sunny Optical so se korejski dobavitelji počutili nervozne."

Pričakuje se, da bo Sunny Optical letos predstavljal približno 20% ponudbe Samsungovih modulov kamer. Largan Precision v Tajvanu napolni še 10%, medtem ko korejske družbe, kot je SEKONIX, še vedno prevladujejo 70%.

V prvi polovici leta se je prodaja Sunny Optical na azijskem čezmorskem trgu medletno povečala za 140% na približno 400 milijard dobičkov (2,3 milijarde juanov). Pod vodstvom Samsung-a naj bi njegova uspešnost na korejskem trgu predstavljala večji delež kot v enakem obdobju lani.