Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Japonsko-korejska trgovinska trenja se nadaljujejo, Južna Koreja se bo na trgovinsko omejitev Japonske pritožila na STO

11. po lokalnem času je južnokorejsko ministrstvo za industrijo, trgovino in vire, minister za trgovino in trgovino Yu Mingxi na tiskovni konferenci dejal, da se je južnokorejska vlada odločila, da bo na Japonske omejitve zaprosila Svetovno trgovinsko organizacijo (WTO). o izvozu v Južno Korejo.

Poročilo navaja, da je japonska vlada pred več kot dvema mesecema začela omejiti izvoz treh ključnih industrijskih materialov v Južno Korejo. Ti trije materiali so ključni za proizvodnjo čipov in prikazovalnikov ter lahko močno vplivajo na industrijo tehnoloških stebrov Južne Koreje.

Yu Mingxi je dejal, da je Japonska po tem, ko je južnokorejsko veliko sodišče odločilo o zahtevkih delavcev Koreje v drugi svetovni vojni, sprejelo politične omejitve (trgovinske omejitve), diskriminatorni ukrep, ki je neposredno usmerjen v Južno Korejo.

Yu Mingxi je dejal, da je ta korak namenjen zaščiti interesov Južne Koreje in izogibanju ponovitvi gospodarskih in trgovinskih dogodkov zaradi politike.

Oktobra in novembra 2018 je vrhovno sodišče Južne Koreje japonskim podjetjem prisodilo nadomestilo za delo v Koreji, ki je bilo prisilno med kolonizacijo korejskega polotoka, kar je povzročilo nezadovoljstvo na japonski strani. Japonska stran je vztrajala, da v skladu s "sporazumom o zahtevkih med Japonsko in Južno Korejo", ki sta ga podpisali državi leta 1965, korejski narod ne more več zahtevati od japonske strani, vendar tega stališča južnokorejska stran ni priznala.

V začetku julija 2019 je japonska vlada napovedala, da bo okrepila nadzor nad surovinami za tri polprevodniške panoge, izvožene v Južno Korejo, kar bo sprožilo trgovinsko trenje med Korejo in Japonsko in še naprej fermentiralo. Japonska stran je dejala, da je razlog za izvajanje nadzornih ukrepov ta, da ima Južna Koreja težave pri upravljanju z izvozom, južnokorejska stran pa je Japonsko to obtožila kot "ekonomsko maščevanje", da je južnokorejsko vrhovno sodišče japonskim podjetjem izreklo odškodnino primeri dela.