Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Apple naj bi GIS obiskal na skrivaj, novi iPhone bo morda podpiral ultrazvočno prepoznavanje prstnih odtisov pod zaslonom

Četrtič, po poročilu tajnega medija "Economic Daily", Apple namerava naslednje leto na novem iPhoneu prvič uvesti funkcijo prepoznavanja prstnih odtisov pod zaslonom. Ta teden bo poslal predstavnike, da se bodo sestali s proizvajalcem GIS s sedežem na Tajvanu. Takrat bomo razpravljali o sodelovanju prepoznavanja prstnih odtisov pod ultrazvočnim zaslonom in dokončali podrobnosti glede proizvodnih zmogljivosti, donosa in cene.

Vendar GIS govorice ni komentiral.

Poročalo se je, da je GIS prej zagotavljal storitve prilagajanja dotikov za iPhone, a ko je Apple prešel na iPhone-jev zaslon na dotik (v celici) in preklical funkcijo 3D zaznavanja ter celo nadomestil prepoznavanje obraza s prepoznavanjem prstnih odtisov, je GIS poškodoval . Izgubljena naročila za iPhone, tokrat naj bi se vrnila v verigo iPhone s prepoznavanjem prstnih odtisov pod ultrazvočnim zaslonom, kar bo povzročilo eksplozijo zmogljivosti.

Poleg tega je industrija nedavno poročala, da je GIS vstopil v polje Mini LED in bo v prihodnosti odgovoren za sestavljanje modulov Apple iPad Mini LED. Insajderji so poudarili, da je bil GIS prvotno glavni dobavitelj zaslonov na dotik iPad, zdaj pa ponovno vstopa v mini LED module, ki bodo pomagali v prihodnosti in dobičku.

Po navedbah industrijskih virov je Apple začel z iPhone X in je prepoznavanje prstnih odtisov nadomestilo s prepoznavanjem obraza. Ker pa so tovarne indikatorjev, ki niso Apple, kot sta Samsung in Huawei, uvedli prepoznavanje prstnih odtisov pod zaslonom, so "telefoni preko celega zaslona" postali velika prodajna točka in Apple je začel razmišljati o ponovni uporabi tehnologije za prepoznavanje prstnih odtisov pod zaslonom .

Najnovejša novica je tudi omenila, da Apple GIS šteje za svojega glavnega partnerja pridruženega podjetja Hon Hai Group, ki ima trden finančni status in je referenčni oblikovalec za prepoznavanje prstnih odtisov Qualcommovega ultrazvočnega odtisa, pa tudi izkušnje Samsungovega vodilnega strojnega sodelovanja. Usposobljeni za množično proizvodnjo, zato je bil izbran GIS.

Poleg novic iz industrijske verige je Apple pred kratkim ameriškemu patentnemu uradu predložil tudi patente, povezane s prepoznavanjem prstnih odtisov na zaslonu, kar kaže, da Apple aktivno uvaja povezane tehnologije.

Pred tem je dobavna veriga navedla, da so Apple po pomiritvi s Qualcommom zelo zanimali prstni odtisi slednjega na zaslonu in celo opravili notranje teste. V primerjavi z optičnimi prstnimi odtisi zaslona je rešitev Qualcomma bolj varna in je ultrazvočni zaslon. Prstni odtisi imajo močno prepustnost in visoko odpornost proti madežem. Tudi stanje mokrih in umazanih prstov je še vedno mogoče popolnoma prepoznati, podpira pa tudi zaznavanje v živo, kar močno izboljša varnost.

Čeprav ni jasno, ali bo novi iPhone prihodnje leto sprejel delno ali celozaslonsko rešitev za prepoznavanje prstnih odtisov, saj je ultrazvočna tehnologija uporabna le za zaslone OLED, to pomeni, da bo morda nov senzor omejen na modele iPhone višjega cenovnega razreda.