Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Intel: Apple proda podjetje čip Modem v celoti Qualcomm

Intel Corps je danes v sodnem vložku dejal, da je prodajo modemskega čipa podjetju Apple v celoti prisililo nepošteno pooblastilo družbe Qualcomm. Že januarja 2017 je Zvezna komisija za trgovino ZDA (FTC) proti Qualcommu vložila protitrustovsko trditev, češ da je Qualcommova politika odobritve patentov kršila zvezne zakone in predstavljala nelojalno konkurenco.

Maja letos je sodnica okrožnega sodišča ZDA Lucy Koh izdala sodbo v korist FTC in ugotovila, da je Qualcomm nezakonito izpodrinil konkurente na trgu čipov pametnih telefonov.

Vendar se je Qualcomm nato pritožil na prizivno sodišče Združenih držav Amerike za deveto vezje in upalo, da bo razveljavilo prejšnjo sodbo sodišča. Intel je danes v vložitvi na deveto prizivno sodišče dejal, da je Qualcomm prisilil Intel, da se umakne s trga čipov Modem.

Intel je še dejal, da mora prizivno sodišče podpreti prejšnje odločitve okrožnega sodišča v San Joseju. Steven R. Rodgers, Intelov splošni svetovalec, je danes tudi zapisal v svojem spletnem dnevniku: "Vložili smo milijarde dolarjev, najeli na tisoče zaposlenih in pridobili dve podjetji, preden smo zgradili inovativni izdelek svetovnega razreda (Modem čip). Apple iPhone 11. Toda v končni analizi še vedno ne moremo premagati umetnih in nepremostljivih ovir, ki jih je Qualcomm povzročil v pošteni konkurenci, zaradi česar bomo letos izstopili iz trga Modema. "

Intel je glavni konkurent Qualcomm na področju modemskih čipov in ponuja modemske čipe za Apple iPhone 11. Toda Intel je julija letos napovedal sporazum z Apple, ki bo pridobil večino Intelovega modemskega posla za pametne telefone.

V skladu s sporazumom se bo Appleu pridružilo približno 2200 Intelovih zaposlenih, vključno s povezanimi intelektualnimi lastninami, opremo in zakupi. Transakcija je vredna milijardo dolarjev in naj bi se zaključila v četrtem četrtletju letos.