Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Neodvisne raziskave in razvoj! 10-nm DRAM tehnologija NanyaTech je končno doživela nov preboj

Po poročanju tajvanskih United Daily News je Li Peiying, generalni direktor podružnice Južne Azije, 10. oktobra napovedal, da je dokončal neodvisno raziskovanje in razvoj 10-nanometrske DRAM tehnologije, poskusno proizvodnjo pa bo začel v drugi polovici letošnjega leta.

Poročajo, da globalne pomnilniške čipe DRAM večinoma nadzorujejo Samsung, SK Hynix in Micron. Njihov delež je nad 95%. Ključni razlog je, da ti trije tehnološki patenti tvorijo zelo visok prag. Druga podjetja se težko prebijejo. .

Podružnica South Asia se zdaj osredotoča na 20nm tehnologijo, vir tehnologije pa je Micron. Z uvedbo Nanyinega 10-nanometrskega procesa v neodvisno tehnologijo to pomeni, da se v prihodnosti ne bo več zanašal na Microsoftovo avtorizacijo, vsak izdelek pa razvije podjetje samo. Stroški se močno zmanjšajo.

Li Peiying je povedal, da je Nanyake uspešno razvil novo tehnologijo za proizvodnjo pomnilnika za 10nm DRAM, ki je omogočila trajnostno krčenje izdelkov DRAM za vsaj tri ere. Prva generacija 10 nm svinčenih izdelkov, 8Gb DDR4, LPDDR4 in DDR5, bo zgrajena na neodvisnih procesnih tehnologijah in tehnoloških platformah izdelkov, poskusno proizvodnjo izdelkov pa bo začela po drugi polovici leta 2020.

10-nanometrska procesna tehnologija druge generacije je začela raziskave in razvoj, poskusna proizvodnja pa naj bi bila uvedena do leta 2022. Tehnologija procesnega procesa 10 nanometrov tretje generacije bo razvita v prihodnosti. Poudaril je, da se bo Nanya po vstopu v 10-nanometrski postopek osredotočila na samorazvito tehnologijo, zmanjšala stroške licenciranja in močno izboljšala učinkovitost.

V skladu z razvojem 10-nanometrskega postopka bodo kapitalski izdatki Nanye lani višji od 5,5 milijarde juanov. Li Peiying je dejal, da bo poleg izboljšanja stroškov uspešen neodvisen razvoj Nanyine tehnologije 10-nanometrskega procesa pripomogel k izkoriščanju razvojnih priložnosti in tehnološkega napredka k novim izdelkom z visoko gostoto.