Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Cene DRAM-a močno naraščajo! Od januarja se je povečala za skoraj 20%

Po navedbah podjetja Jibang Technology se je spot cena 8Gb DDR4 standardnega DRAM-a dvignila na približno 3,5 USD, kar se je od januarja povečalo za več kot 10%; izklicna cena 4Gb DDR4 standardnega DRAM-a se je povečala na več kot 2 USD, povečanje pa je od januarja doseglo približno 17%.



Zaradi pomanjkanja ponudbe na promptnem trgu industrija pričakuje, da se bodo cene še naprej dvigovale pred kitajskim lunarnim novim letom, povečanje promptnih cen pa bo privedlo do zvišanja pogodbenih cen, kar bo očitno pomagalo tovarniškim prihodkom DRAM in dobiček.

Razumljivo je, da je decembra lani cena DRAM prenehala padati in se oživljala, predvsem zaradi padca ravni zalog terminalov ODM / OEM tovarn, tovarn mobilnih telefonov in sistemskih tovarn. In pogodbena cena je prenehala padati.

Od leta 2020 kupci na trgu DRAM še naprej kupujejo gradnjo zalog in ponudba v zadnjem letu ni dodala novih zmogljivosti. Poleg tega se je nosilna zmogljivost terminalov DRAM znatno povečala za več kot 50%, kar je spodbudilo spot-cene in še naprej naraščalo. .

Poleg tega DRAMeXchange ocenjuje, da se bodo pogodbene cene strežnika DRAM in nišne DRAM v prvem četrtletju povečale za manj kot 5% v primerjavi s prejšnjim četrtletjem, medtem ko naj bi se pogodbene cene DRAM zvišale med 5-10%. Standardni in mobilni DRAM Pričakujemo, da bo ostal enakomeren.