Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Prodaja čipov je bila frustrirana, korejski izvoz čipov je septembra padel za 40% medletno

Po zadnjih podatkih iz korejske carine južni Koreja izvoza tehnoloških izdelkov septembra ni bil optimističen, izvoz polprevodnikov je medletno upadel za 40%, izvoz mobilne komunikacijske opreme (ki je predstavljal majhen delež celotnega izvoza) skočil 58%. Poleg tega se je južnokorejski izvoz medletno zmanjšal za 22%, kar je največji upad od leta 2009. Med njimi je izvoz Južne Koreje v največjo trgovinsko partnerico, Kitajsko, upadel za 30%, izvoz v ZDA pa se je zmanjšal za 21% , izvoz na Japonsko se je zmanjšal za 14%, izvoz v EU pa za 13%.

Po mnenju strokovnjakov se lahko upad izvoza nadaljuje še celo leto, kar bo pritiskalo na gospodarsko rast Južne Koreje in na zmago.

Glavna težava šibke prodaje polprevodnikov je slaba prodaja pomnilniških čipov. Za izboljšanje teh razmer se večinoma upa, da se bo povpraševanje po spominu na Kitajskem, v ZDA in na drugih trgih povečalo.

Industrijski insajderji pravijo, da je nadaljevanje trgovinske vojne med Japonsko in Južno Korejo pripeljalo do vse večjega nasprotja med Južno Korejo in Japonsko glede izvoznih omejitev, kar je povzročilo škodo na obeh straneh in ključnih polprevodniških dobavnih verigah v Aziji.