Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

CEVA slavi mejnik brezžičnega interneta stvari - več kot 100 licenc za tehnologijo Bluetooth in Wi-Fi

CEVA je v svoji tehnološki seriji za brezžični internet stvari (IoT) RivieraWaves napovedala pomemben mejnik: podpisanih je bilo več kot 100 licenc za Bluetooth in Wi-Fi IP. Ta dosežek odraža bistveno rast povpraševanja po Bluetooth in Wi-Fi povezavi, zlasti na trgu IoT. ABI Research, svetovanje na svetovnem tehnološkem trgu, napoveduje, da bo do leta 2023 vsako leto poslanih več kot 10 milijard naprav Bluetooth in Wi-Fi.

CEVA je RivieraWaves kupila julija 2014 v okviru svoje strategije diverzifikacije podjetij. Pod vodstvom CEVA podjetje RivieraWaves še naprej močno raste in je vodilno v polprevodniški industriji licenc za IP za Bluetooth in Wi-Fi. V tem obdobju so kupci CEVA odposlali več kot milijardo naprav z omogočeno povezavo Bluetooth in Wi-Fi ter v letu 2018 poslali več kot 300 milijonov Bluetooth naprav na osnovi CEVA.

Angel Aznar, podpredsednik CEVA in generalni direktor poslovne brezžične poslovne enote IoT, je dejal: "V manj kot petih letih smo dosegli več kot 100 transakcij licenciranja Bluetooth in Wi-Fi. Ta dosežek je izjemen, zelo sem počaščen. Sposobnost biti član vodstvene ekipe v tem obdobju močne rasti. Ta dosežek dokazuje vrhunsko uspešnost in kakovost IP, ki so ga razvili naši inženirji. Veselimo se, da bomo videli veliko število brezžičnih strank IoT, ki prihajajo na trg v naslednjih nekaj let. Barvite in inovativne izdelke. "

CEVA je edini prodajalec licenc v tej panogi, ki ponuja tehnologijo Bluetooth z dvojnim načinom in tehnologijo Bluetooth z majhno porabo in je licenciral za številne vodilne svetovne dobavitelje čipov in proizvajalce originalnih proizvajalcev. CEVA je vodilna na trgu slišnih in nosljivih izdelkov, saj pomaga številnim ikoničnim napravam, vključno s sledilcem dejavnosti serije Xiaomi Bracelet, Bluetooth slušnimi pripomočki vodilnih proizvajalcev, kot so Oticon, inteligentnim termostatom, ki ga ponuja Nest, in priljubljenim ploščicam Tile. Tracker, PokémonGo PLUS in na stotine brezžičnih zvočnikov, pa tudi slušalk in nošenj. Wi-Fi IP CEVA lahko pomaga izdelkom iz pametnih naprav do dostopnih točk. Do danes je bil njegov Wi-Fi IP odposlan v več deset milijonih naprav. Funkcije z nizko porabo energije, ki jih prinašajo najnovejši standardi Wi-Fi 6, postaja Wi-Fi vse bolj priljubljen med oblikovalci naprav IoT. CEVA-jeva brezžična povezljivost za kupce vključuje tehnologijo Torch, 翱 捷 科技, Atmosic, Broadcom IC, Hengxuan Technology, Celeno, Dialog Semiconductor, Lexin, LifeSignals, NXP, ON Semiconductor, Otis Electronics, Oticon, RDA, Rui Core Microelectronics, Suichang Communication in ZTE Korporacija.

Andrew Zignani, glavni analitik pri ABI Research, svetovalcu za tehnološki trg, je komentiral: "Licenčna intelektualna lastnina igra pomembno vlogo pri izpolnjevanju izjemnih pričakovanj o rasti glede potreb po povezljivosti Bluetooth in Wi-Fi. Mnoga podjetja so se odločila za vključitev tehnologije brezžične povezljivosti v njihova zasnova SoC za zmanjšanje stroškov opreme, porabe električne energije in velikosti. CEVA je ključno gonilo za veliko podjetij, ki so vgrajena v Bluetooth in Wi-Fi val, in tem podjetjem zagotavlja vodilno tehnologijo in strokovno znano brezžično strokovno znanje. "

CEVA ima danes najširši portfelj brezžične povezljivosti in pametnih tehnologij zaznavanja IP v industriji. Njegova serija Wi-Fi RivieraWaves je na voljo za vdelavo Wi-Fi 802.11a / b / g / n (Wi-Fi 4), 802.11ac (Wi-Fi 5) ali 802.11 v delovne postaje in dostopno točko SoCs / ASSPs Ax (Wi -Fi 6) celovit nabor platform in predhodno integriran s priljubljenimi operacijskimi sistemi, vključno s FreeRTOS in AliOS Things. RivieraWaves Bluetooth IP serija ponuja celovito rešitev za povezavo z dvema načinoma Bluetooth in Bluetooth, ki podpira vse funkcije Bluetooth 5.1, vključno z iskanjem smeri (AoA / AoD), indeksiranjem naključnih oddajnih kanalov, periodičnim oddajanjem sinhronizacijskega prenosa, pufriranjem GATT in še več . Izboljšana, zato se pogosto uporablja za sledenje sredstev, splošni internet stvari in zvočne aplikacije Bluetooth. Za zvočne aplikacije, vključno s slušalkami in pametnimi zvočniki, RevieraWaves Bluetooth IP dopolnjuje CEVA-ino napredno družino DSP in algoritme za avdio / zvok / glas / govor. Za aplikacije z nizko porabo energije (LPWA) CEVA ponuja IP-rešitev CEVA-Dragonfly, ki je združljiva z eNB-IoT in ima vgrajeno funkcijo GNSS.