Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Vsi zaposleni prekinejo program za obrobje otoka! TSMC spodbuja zaposlene v proizvodnih linijah, da delajo od doma

Po poročanju Ekonomskega dnevnika se je po svetu razširila nova vrsta koronavirusa, Evropa in drugi kraji pa so postali najtežje prizadeta območja. V tem kontekstu TSMC, vodja livarne, spodbuja zaposlene v proizvodni liniji, da delajo od doma, medtem ko je podjetje vse zaposlene prekinilo z programa za obrobje otoka.

TSMC je zvečer ob 18. uri sporočil, da je zaposlenemu diagnosticirana nova koronarna pljučnica, zato je bila sprejeta notranja odločitev o uvedbi modela skupinskega delovanja.

TSMC je v zvezi s tem dejal, da poleg različnih regionalnih uradov model skupinske pisarne vključuje tudi možnost domačega urada. Podjetje spodbuja zaposlene v neproizvodni liniji, da do 12. aprila bolj izkoristijo domačo pisarno. Po poročanju naj bi zaposleni v neproizvodni liniji imeli približno 30.000 ljudi.

Kar zadeva oddaljene otoke, se je TSMC prej izogibal nepotrebnim poslovnim potovanjem, s tem ko se je svetovna epidemija stopnjevala, pa je TSMC prekinila načrte vseh otoških zaposlenih.

Vendar je TSMC hkrati poudaril tudi, da trenutno delovanje proizvodne linije ostane normalno in da delovanje ne vpliva.