Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Po poročilih, da celinski agenti dvigujejo cene, da bi od Murate zahtevali MLCC, Yageo pravi, da bo še naprej pozoren na tržne razmere

Viri oskrbovalne verige so tajvanski medijski centralni tiskovni agenciji razkrili, da sta ponudba in povpraševanje po pasivnih sestavnih delih tesna, skupaj s podaljšanim obdobjem dobave večjih japonskih proizvajalcev, so nekateri celinski agenti sami povišali cene in zahtevali večplastne keramične kondenzatorje. izdelki proizvajalca pasivnih komponent Murata (MLCC) si prizadevajo za prednost in povečajo zaloge kot odziv na potrebe kupcev.

Oseba je poudarila, da se Murata čas dostave izdelkov MLCC podaljša predvsem zaradi dobave zelo prilagojenih izdelkov MLCC, ki se uporabljajo v avtomobilski in industrijski panogi. Trenutni povprečni čas dostave presega 112 dni, najdaljši pa 180 dni. Izdelki z visokimi specifikacijami in visoko zmogljivostjo imajo najdaljši čas dobave.

Glede tega, ali bodo te novice vplivale na prodajno ceno in stanje naročil tajvanskih izdelkov Yageo MLCC, so v Yageo odgovorili, da ne bodo komentirali stanja naročil, ki jih prejmejo vrstniki ali druga podjetja, in so pozorni na tržne razmere, da bi lahko ustrezno odgovorili. Družba tudi ne komentira cen, ki jih določa tržna ponudba in povpraševanje.

Tajvanski mediji so poudarili, da se stopnja izkoriščenosti uporov Yageo MLCC in čipov še naprej povečuje, cilj pa je doseči 90-odstotno stopnjo izkoriščenosti MLCC in 80-odstotno stopnjo izkoriščenosti čipov do konca prvega četrtletja tega leta. Proizvodna zmogljivost tantalnega kondenzatorja je še vedno polno naložena. Tovarna bo med spomladanskim festivalom uredila delovno silo za nadure.

Predsednik Murata Manufacturing Nakajima Nakajima je v intervjuju za tuje medije pred dnevi dejal, da imajo svetovni proizvajalci pametnih telefonov, kot je Apple, veliko povpraševanje, ponudba in povpraševanje po izdelkih MLCC pa je tesno. Takšno stanje naj bi se nadaljevalo do spomladanskega festivala februarja, zlasti povpraševanje po majhnih visoko zmogljivih MLCC-jih za pametne telefone 5G je močno, trenutna stopnja izkoriščenosti pa je blizu 100%.