Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

AMD-jeva druga generacija EPYC-jevega strežnika s čipom na površini najmočnejših ustvari več kot 80 svetovnih rekordov!

San Francisco je poročal, da je AMD danes uradno izdal strežni procesor EPYC druge generacije z "nasilno estetiko"; v 100 let stari palači umetnosti v San Franciscu. Izdelek strežniškega čipa z oznako "Rim"; ni le strežniški čip 7nm X86. Svetovna premiera in AMD-jev prvi proces, ki je v tem procesu prehitel Intel, je spremenil zmogljivost, arhitekturo in ceno.

& quot; To je najmočnejši strežniški čip X86 na svetu, nihče, ustvarili smo več kot 80 svetovnih rekordov! Preoblikovali bomo standarde sodobnega številčnega centra in še naprej prepisali pravila igre na področju strežniških čipov. " Za drugo generacijo Long na tiskovni konferenci predsednik AMD Su Zifeng ni obžaloval svojih pohval.

Najmočnejši strežniški čip X86 na površini

Leto pred konferenco je druga generacija Xiaolonga "Rim" je že opravil dve ogrevanju, kar kaže na pričakovanje in pozornost AMD-ja.

Najprej novembra lani "Horizon Summit", "Rim"; svoj prvenec. Drugič, na računalniškem salonu Tajpej maja letos je bil Rim predstavljen v tretjem četrtletju tega leta. Lahko rečemo, da razen cene nekateri osnovni parametri Rima niso odporni. .

Proces, arhitektura in stroškovne prednosti so pomembne oznake za "Rim". AMD ni le dobil prve predstavitve 7nm globalnega strežniškega čipa X86, temveč je Intel prvič vodil v tem procesu.

7nm postopek prinaša številne prednosti in dosega pomembne izboljšave pri računski učinkovitosti, vključno z 2x tranzistorsko gostoto, 50-odstotno zmanjšanje porabe energije (pod enakimi zmogljivostmi) in 25-odstotno povečanje učinkovitosti (pod isto porabo energije). V prostoru s strežniškim čipom bodo najpomembnejši kazalci količina, zmogljivost in poraba energije.

Su Zhifeng je dejal, da je "Rim"; je najmočnejši čip v trenutnem strežniškem čipu X86 z več kot 80 zmogljivostmi snemanja, kar lahko zmanjša skupne stroške lastništva (TCO) za 50% pri različnih delovnih obremenitvah.

& quot; Rim & quot; temelji na novi arhitekturi Zen 2. Glede na informacije, ki jih je AMD objavil o podjetju COMPUTEX, lahko arhitektura Zen 2 za potrošnike doseže do 15% izboljšanje zmogljivosti IPC v primerjavi s prejšnjo generacijo arhitekture. Poleg tega je bil po načrtu AMD končan dizajn arhitekture Zen3, zasnova arhitekture Zen4.

V primerjavi s prvo generacijo strežniškega čipa AMD EPYC "Neapelj", "Rim" lahko zagotovi 2-kratno zmogljivost na režo, do 4-krat večjo zmogljivost plavajoče točke. Kot navaja AMD, v zgodovini strežniških čipov še nikoli ni bilo tako pomembnega povečanja.

"Rim" posamezen CPU ima lahko do 64 fizičnih jeder (128 logičnih jeder). Vsak procesor ima osem procesorskih čipov, izdelanih v 7nm postopku, z osmimi fizičnimi jedri, integriranimi v vsako Die. 64 jedro je trenutno največje število strežniških čipov (Intelov najnovejši vodilni čip Xeon 9282 ima le 56 jeder).

Razume se, da je "Rim"; sprejme revolucionarni "Chiplet"; modularno oblikovanje. Čeprav ima namensko računalniško jedro Die, obstaja tudi namenski I / O Die, ki uporablja zrelo 14nm procesno tehnologijo in je odgovoren za nadzor vnosa in izhoda. Razume se, da I / O Die zaradi tega uporablja 14nm proces namesto 7 nm. Vsebuje veliko število analognih vezij, ki niso očitni in dragi, če se uporablja 7nm postopek. In jedro takšnih "8 + 1" modularnost prav tako otežuje zlaganje, stroške in donosnost.

Rim EPYC je tudi prvi CPU strežnikov razreda X86, ki podpira tehnologijo PCI-E 4.0, podvoji število kanalov pasovne širine, močno izboljša zmogljivost pospeševalnika, z novo pospeševalno kartico Radeon Instinct MI60, ki podpira tudi PCI-E 4.0 tehnologija, lahko prinese brezhibne zmogljivosti za pospeševanje. Obenem pa bo EPYC (霄) ostala platforma kompatibilna, ne glede na to, ali gre za obstoječo generacijo "Neaplja" ali drugo generacijo "Rima" in bo naslednja generacija "Milana" ostala platforma združljiva, lahko uporabniki nadgradijo neopazno.

Zmogljivost Stroški kladivo Intel?

Druga generacija Xiaolong procesorja "7002" serija, skupno 19 modelov, od tega 14 dvokanalnih, pet enokanalnih modelov, od tega je dvosmerni vodilni model Xiaolong 7742, 64 jedrni 128 navojev, 256-stopenjski predpomnilnik, referenčna frekvenca 2,25 GHz, pospešek navzgor do 3.4GHz, privzeta toplotna konstrukcijska poraba 225W, do 240W, cena 6950 $.

AMD in Intel sta bila edina dva glavna igralca na strežniškem čipu že od nekdaj.

Pri & quot; Naslednjem horizontu & quot; AMD je na vrhu novembra lani pokazal časovno primerjavo upodabljanja enake slikovne slike z 64-jedrnim Romeovim EPYC-om in dvema najnovejšima 28-jedrnima čipama Xeon Platinum 8180M Platinum Xeon. Rezultati kažejo, da je "Rim" traja manj časa in doseže "enojno in dvojno pot"; v izvedbi.

AMD je na računalniškem salonu v Tajpeju 2019 maja letos znova primerjal "Rim"; z Intelovim čipom serije Xeon 8280. V preskusu NAMD (Molecular Dynamics High Performance Computing Application) rezultati kažejo, da je Intel 28 jedrni Xeon Zmogljivost procesorja 8280 znaša 9,68 ns / dan, medtem ko je zmogljivost & quot; Rome & quot; procesorja znaša kar 19,60 ns / dan, kar je podvojilo zmogljivosti prvega.

AMD je na današnjem srečanju uporabil tudi drugo generacijo vodilnega modela Xiaolong 7742 in Intel Xeon 8280 za prikaz primerjave simulacije molekularne dinamike. Rezultati kažejo, da ima prvi 1,6-krat izboljšanje učinkovitosti.

Bolj neposredno, AMD "približno"; neposredno izstopil iz primerjave cen, v primerjavi z 28-jedrnim Intel Xeon 7742, AMD-jevo drugo generacijo EPYC, pod pogojem, da je dvakrat zmogljivejši, strošek je le polovica druge stranke.

Obnova sodobnih standardov podatkovnih centrov

Na tiskovni konferenci je Su Zifeng dejal, da je od lansiranja originalnega Snapdragona EPYC "Neapelj"; V letu 2017 bo trenutni drugi generaciji "Rim" AMD povečal pomnilnik in V / I vmesnik, tako da v izdelek vbrizga več jeder. Drugi načini, ki vodijo do pomembnih sprememb v vodilni zmogljivosti, nižji moči in stroških, določajo standarde za tržne centre podatkovnih centrov. Snapdragon čip druge generacije "Rim"; v sodobnih podatkovnih centrih bo skoraj dvakrat povečala zmogljivost in zmanjšala stroške za polovico.

Procesor AMD EPYC druge generacije je zasnovan za sodobne delovne obremenitve podatkovnega centra in prinaša vrhunske zmogljivosti za široko paleto delovnih obremenitev v podjetjih, oblakih in visoko zmogljivih računalniških (HPC). Za poslovna podatkovna središča procesor AMD EPYC druge generacije prinaša do 83% izboljšanje zmogljivosti aplikacij Java, do 43% zmogljivosti SAP SD 2 nivoja in svetovni rekord v uspešnosti analitike Hadoop v realnem času.

Za sodobne računalnike v oblaku in virtualizirano delovno okolje procesor AMD EPYC druge generacije zagotavlja svetovno zabeleženo zmogljivost virtualizacije, ki na novo definira ekonomičnost podatkovnega centra.

Za visoko zmogljivo računalništvo nudi procesor AMD EPYC druge generacije neverjetno kombinacijo rekordnih zmogljivosti s plavajočo vejico, najvišji pomnilnik DRAM in pasovno širino V / I v svojem razredu za izjemno močne HPC obremenitve; 2x računska dinamika tekočin in do 72% boljše delovanje strukturne analize.

Ekosistem še naprej raste. Google Twitter napoveduje uvajanje

AMD odkar je leta 2017 predstavil prvo generacijo zenične arhitekture Snapdragona "Neapelj", AMD ni skrival svojih ambicij na tem področju. Poleg potrebe po učinkovitosti izdelkov je tudi neločljivo povezan s popolno ekologijo in še več. Večstranska podpora.

Na osnovi prve generacije procesorjev EPYC je procesor EPYC druge generacije še razširil tabor AMD. Po besedah ​​Su Zifenga se ekološka gradnja zaradi sprejetja novih tehnoloških procesov ni zavlekla, ampak jo je še okrepila.

Razume se, da ima ekosistem AMD EPYC več kot 60 partnerjev. Ta obsežen ekosistem partnerjev vključuje originalne oblikovalske ponudnike, kot sta Gigabyte in QCT, ter neodvisne prodajalce strojne opreme (IHV), kot so Broadcom, Micron in Xilinx. In dobili podporo Microsofta in več proizvajalcev operacijskega sistema Linux. Operacijski sistemi Linux, kot so Canonical, RedHat in SUSE, sodelujejo z AMD, da bi obsežno preizkusili in potrdili procesor AMD EPYC druge generacije v aplikacijah podatkovnega centra. To je pripomoglo, da je procesor AMD EPYC druge generacije imel več kot 2x razvojno platformo kot procesor EPYC prve generacije.

Na današnji konferenci so na oder z AMD stopili številni kupci in partnerji, da bi razpravljali o novi uvajanju procesorjev AMD EPYC.

Med njimi je Google sporočil, da so procesor AMD EPYC druge generacije uvedli v okolje podatkovnega središča za proizvodnjo interne infrastrukture, konec leta 2019 pa bodo v Google Cloud Engineu podprli nov splošni računalnik, ki temelji na drugi generaciji procesorja AMD EPYC. Twitter je še sporočil, da bodo pozneje letos na infrastrukturo podatkovnega središča uvedli drugo generacijo procesorja AMD EPYC, ki bo skupne stroške lastništva (TCO) znižal za 25%. Poleg tega vključuje tudi Microsoft, HPE, Lenovo, Dell in druge prodajalce.

Trg pričakuje, da bo serija EPYC stroškovno učinkovita. Še posebej po drugi generaciji Xiaolong & quot; Rim & quot; Na seznamu je pričakovati, da bo AMD še povečal svoj tržni delež na strežniškem področju. Po poročanju tajvanskih medijev Digitimes naj bi AMD prihodnje leto pridobil 10% tržnega deleža strežniških čipov.

Forrest Norrod, starejši podpredsednik in generalni direktor AMD-ovega podatkovnega centra in oddelka za vgrajene rešitve, je v intervjuju za Episodes v Tajpejevem računalniškem šovu 2019 dejal, da mora biti po uvedbi Rima stopnja rasti zelo strma krivulja, ker veliko naročil vidi zelo veliko povpraševanje na trgu.

Podpora številnih ekosistemov je ključnega pomena za uspeh serije ECYC.