Izberite svojo državo ali regijo.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

AMD-jeva druga generacija EPYC je vstopila na Kitajsko, kako je vzpostavljen 7nm "rimski imperij"?

AMD se od vrnitve na trg procesorjev podatkovnih centrov leta 2017 ni nikoli prikrival svojih ambicij, da bi na tem področju naredil nekaj pomena. Naj bo to generacija Neapelj-EPYC ali druga generacija Rima ter prihodnost Milana in Genove, predstavlja močno metaforo "imperija" in "pomlajevanja".

AMD je na vrhu AMD Greater China Partner v Pekingu pred tednom dni objavil, da je na kitajski trg uradno vstopil strežni procesor EPYC druge generacije Snapdragon EPYC. Obsežen tržni prostor, močno povpraševanje na trgu, želje in pričakovanja industrije za 7 nm bodo nedvomno prinesle več priložnosti AMD. Toda navsezadnje "Rim ni zgrajen v enem dnevu", AMD se namerava vrniti v nekdanjo slavo, neprestano iteracijo izdelkov, ponovno pridobiti zaupanje kupcev in ugled na trgu, pa tudi popoln ekosistem itd., Vse to je treba skrbno izdelati pravočasno, medtem ko se AMD še vedno mora spoprijeti s protinapadom proti Intelu, po možnosti s strani konkurenta.

AMD ima, vsaj s trenutnega vidika, pri poslovanju s podatkovnimi centri jasno predstavo, ostro igro in izvajanje. Pod "okenskim obdobjem", ki se opira na različne avre naprednega blagoslova procesov, AMD začenja graditi 7nm "rimsko cesarstvo". .

Kralj stroškovne učinkovitosti še naprej pridobiva samozavest

AMD je precej »moten« na Rim. To je bila prva publika na partnerskem vrhu, ki je bil lani v Pekingu. Uradno je bila razkrita na razstavi računalnikov v Tajpeju maja letos, nato pa avgusta letos objavljena v San Franciscu. AMD močno pričakuje strežniški čip 7nm procesa. V času 50. obletnice AMD leta 2019 je bil nastop Rima precej darilo.

Z vidika uspešnosti ima Rim številne okvirne podatke, zelo sposobne igrati. Prvi na svetu strežnik CPU, ki podpira tehnologijo PCI-E 4.0, z do 64 jedri v industriji. Nova arhitektura Zen2 prinaša 15-odstotno splošno izboljšanje zmogljivosti v primerjavi s prejšnjo generacijo z dvakratno zmogljivostjo in 4x s plavajočo vejico prejšnje neapeljske generacije, pa tudi inovativno embalažo in varnostne funkcije na majhnem čipu. Rim je kot najzmogljivejši čip v trenutnem strežniškem čipu X86 več kot 100 plošč.

Hkrati pa 7nm postopek še dodatno zmanjša porabo električne energije in stroške, zaradi česar je Rim v primerjavi z Intelovimi izdelki zelo močna prednost glede na ceno in zmogljivost. Ne glede na to, ali gre za AMD-jevo predstavitev enega 64-jedrnega Rima v primerjavi z Intelovim dvojnim 28-jedrnim Xeon Platium 8180M 56-metarskim sistemom ali velikega števila drugih preizkusnih rezultatov, lahko Rim zmaga.

Poleg tega lahko Rim zniža skupne stroške lastništva (TCO) za do 50% pri različnih delovnih obremenitvah, Rim pa lahko ceno doseže polovico Intelovih izdelkov.

Pri oblikovanju IC so arhitektura in postopek ključni kazalci, ki določajo uspešnost izdelka. AMD je s temi prednostmi dosegel četrtino tržnega tržnega deleža CPU v letih 2003-2006, nato pa je Intel ponudil "Tick-Tock" "Strategija je povrnila izgubljeni trg.

AMD v zadnjih desetih letih na področju strežniškega procesorja še nikoli ni imel tako konkurenčnega izdelka. Zdaj se je pobuda vrnila k AMD. AMD je na AMD prvič v desetih letih dosegel Intelov vodilni položaj v procesni tehnologiji. Vedno sem se odločil, da bom igral na 7nm in uspel, Intelova zamuda pri procesu pa je tudi AMD dala odlično priložnost za razvoj.

Hiter razvoj polprevodniške industrije je privedel do tega, da je strategija podjetja izjemno pomembna in je ni mogoče izgubiti. Potem ko je AMD leta 2017 napovedal vrnitev v poslovanje podatkovnih centrov in arhitekturo X86, je oblikoval svoj prvi petletni načrt. Z nenehnim razvojem linije izdelkov upa, da bo dokončal trojni skok "vstopiti, dohiteti in preseči".

Danes se je uspešno začela 14nm "Zen" arhitektura neapeljske generacije, 7nm "Zen2" arhitekture druge generacije Rima, po AMD pravi sedanja 7nm + "Zen3" arhitektura treh generacij Milana V Genovi je bilo načrtovano, če načrtujejo štiri generacije Genove.

Jasen razvoj načrta, stabilne iteracije izdelkov in močna izvedba so ključni za uspeh AMD-ja. Po podatkih zbirke mikro omrežje AMD v zadnjih treh letih napreduje po načrtih, časovna napaka pa ne bo presegla ene četrtine.

Pohvalno je, da se je "stiskalna zobna pasta" za razliko od 10-letne Intelove zmogljivosti strežnika CPU rahlo razvila. Serija Y 龙 EPYC je dosegla pomembno izboljšanje zmogljivosti za vsako generacijo izdelkov, kar je zelo primerno za trenutno visoko računalniško moč. Zahtevani status trga in industrije.

To je tudi drugo pomembno načelo osredotočenosti izvršnega direktorja AMD Su Zifeng na izdelek vrhunske učinkovitosti, in sicer na učinkovito in zmogljivo izvedbo. Z nenehnim razvojem se ustrezni izdelki sprožijo v vozliščih procesnih procesov po načrtih, zaveze pa se ponovijo. Na podlagi zagotavljanja učinkovitosti je zagotovljen časovni načrt izdelka, ki bo trajno in pravočasno izveden.

Na ta način AMD upa, da bo v podatkovni center pripeljal moteče spremembe in, kar je še pomembneje, kupcem zagotovil dolgoročno stabilno pot, ki bo tržno zaupanje v izdelke AMD in nenehno pridobivanje kupcev.

AMD je zaradi razvoja dveh generacij izdelkov videl upanje za okrevanje na trgu. Po podatkih raziskovalnega podjetja Mercury Research se je tržni delež čip strežnikov AMD v četrtem četrtletju 2018 povečal na 3,2%. Po podatkih DigiTimes ima AMD trenutno približno 5% tržni delež. Po izdaji Rima splošno pričakovanje trga kaže, da bo tržni delež AMD na strežniških čipih dosegel 10% do konca leta 2019. V primerjavi z manj kot 1%, ko se je pred dvema letoma vrnil v poslovanje podatkovnega centra, je že zgrabil 10 krat tržni delež.

Obnovitev podatkovnega centra za zavrnitev "rasti želv"

Vzpon in razcvet nastajajočih panog, kot so računalništvo v oblaku (zlasti na področju robnega računalništva), veliki podatki, umetna inteligenca in 5G, so postavili nove zahteve po hitrosti in količini obdelave podatkov, kar je prineslo nove priložnosti industriji podatkovnih centrov . Sodobni podatkovni centri se zdaj soočajo z vse več izzivi, kot so prizadevanje za računalniško moč, znižanje skupnih stroškov lastništva, povečanje velikosti, varnosti in zasebnosti.

Tako sodobne storitve podatkovnega centra zahtevajo vodilno arhitekturo, zmogljivost, razširljivost in varnost z zmogljivejšimi procesorji. Vendar se je po mnenju Zhou Junjieja, prodajnega direktorja AMD China Commercial Division, v zadnjih nekaj letih učinkovitost glavnih dvostranskih strežnikov povečala za samo 15% na generacijo, cena pa se je povečala za 15%. To je skoraj isto kot "rast želv". Verjame, da AMD ponovno postavlja nov standard CPU strežnika, izboljšanje zmogljivosti pa se meri s podvojitvijo.

Skratka, AMD upa, da bo na novo določil standarde sodobnih podatkovnih centrov ali spodbudil preobrazbo sodobnih podatkovnih centrov. AMD verjame, da bodo to preobrazbo spodbudili trajnostni CPU, nova arhitektura GPU, nova rešitev za integracijo čipov in sistemskih sistemov ter odprt ekosistem.

Zato je mogoče to zamisel zaslediti tako v neapeljski zasnovi kot v Rimu s specifikacijo parametrov. Kot so nenehno razvijanje arhitekture "Zen", inovativni dizajn "čipleta" čipleta, 2x izboljšanje zmogljivosti in do 50% zmanjšanje TCO.

To je v skladu s temperamentom AMD-jevih subverzivov in seveda je v lastnem položaju na trgu, odločitvah, ki jih mora sprejeti Xiaobo, in seveda na podlagi njegove tehnološke inovacije in globoke akumulacije.

V podjetju s podatkovnimi centri je Snapdragon EPYC usmerjen predvsem v tri glavne uporabniške scenarije: storitve v oblaku, računalniško raven in visoko zmogljivo računalništvo.

Glavna motivacija ponudnikov storitev v oblaku in poslovnih odjemalcev je zmanjšanje stroškov javnih naročil, hkrati pa iščejo tudi druge možnosti pri Intelu. Za visoko zmogljivo računalniško področje je neskončno zasledovanje računalniške moči in AMD lahko to željo dobro zadovolji. Trenutno AMD na skoraj vseh teh področjih sodeluje z glavnimi proizvajalci.

Na področju storitev v oblaku lahko vidite, da so Microsoft, Google, Amazon, Tencent, Baidu, Twitter itd. Že lansirali sorodne izdelke, ki temeljijo na Rimu ali sodelujejo, veliko teh prodajalcev pa je tudi Intelova stranka.

Ponudniki storitev v oblaku so področja, na katera se AMD močno opira. Skupni trg strežnikov je oblak in podatkovno središče. Z uvedbo 5G in interneta stvari bo več podatkov po podatkovnem centru spodbudilo glavno rast strežnikov v oblaku.

Tencent Cloud je že vzpostavil poglobljeno sodelovanje z AMD. To je zelo dober začetek. Kot prvi proizvajalec oblakov v državi je dosegel milijon strežnikov in osnovna dejavnost v naslednjih dveh letih bodo proizvajalci oblakov prinesli rast AMD. priložnost. Trenutno je Tencent Cloud predstavil novo generacijo primerka strežnika v oblaku SA2, ki temelji na procesorju Rome. Skupna zmogljivost se je v primerjavi s prejšnjo generacijo povečala za več kot 35%, cena pa se je zmanjšala za 30%.

Na ravni podjetij je bolj občutljiv na stroške in prostor. Glede na spletno maloprodajno poslovanje kot primer uporabe, ki temelji na vodilnem izdelku 7742 Rima, se je razmerje med ceno in uspešnostjo povečalo za 4-krat. Za prvotno uvajanje aplikacijske aplikacije Java potrebuje 60 dvosmernih strežnikov. Zahteva 33 strežnikov, zmanjša stroške za 44%, zmanjša število za 45% in izboljša zmogljivost za 83%.

Glede visoko zmogljivega računalništva, vključno s francoskim IT velikanom Atosom, Finskim informacijskim centrom za informacijsko tehnologijo (CSC) in francosko nacionalno visoko zmogljivo računalniško organizacijo GENCI, delajo na sodelovanju v Rimu, poleg tega pa so tudi postavili številne zapise o uspešnosti v polje visoko zmogljivega računalništva. AMD sodeluje tudi z Oak Ridge Labs v ZDA. Načrtuje, da bo leta 2021 postavil najzmogljivejši superračunalnik na svetu. Ciljna računalniška moč bo presegla 1,5 eksoflopa, kar bo trenutni svetovni superračun najprej do 100. računalniške moči. Vsota.

Kitajski trg "pravo zdravilo" za povečanje prepoznavnosti

Digitalna ekonomija je danes od komunikacij, interneta, umetne inteligence do pametne proizvodnje, velikih podatkov in skupne ekonomije postala najpomembnejša svetovna industrijska baza, poslovni model in nova ekonomska oblika.

Kitajsko digitalno gospodarstvo je tudi v obdobju hitre rasti. Kitajska še vedno ohranja status drugega največjega digitalnega gospodarstva na svetu (prvega v ZDA). Po podatkih, ki jih je objavila Šanghajska akademija za družbene vede, je kitajska digitalna ekonomija že tri leta zapored enaka. Najprej je 21,5% v letu 2016, 20,3% v letu 2017 in 17,6% v letu 2018. V letu 2019 naj bi se zvišala za 15% (v ZDA 6%).

Kitajski trg je postal veliko prednostnih nalog AMD-jeve poslovne strategije z velikim povpraševanjem na trgu in širokim tržnim prostorom. Na primer, na področju visokozmogljivega računalništva pričakuje, da bo svetovni obseg do leta 2021 dosegel 74 milijard dolarjev, od tega 25% na kitajskem trgu.

Kot pravi Scott Aylor, globalni podpredsednik AMD in generalni direktor strežniškega poslovanja, je žeja po računalniški moči in stroških pogost izziv na področju globalnega podatkovnega centra. Kitajske stranke bodo glede na uspešnost, hitrost inovacij in stroškovno uspešnost odsevale bolj vidno.

»Kitajska je najbolj aktiven trg za inovacije. Kitajska je v svetovnem merilu na področju mobilnega plačila in 5G. Nove aplikacije se nenehno pojavljajo in sprožila se bo nova konkurenca. AMD je ponudnik osnovnih CPU-jev. V tem času je predstavitev izdelka ustrezala različnim potrebam. "Scott Aylor je povedal novinarju mikro-omrežja.

Liu Hongbing, podpredsednik globalnega podpredsednika AMD in generalni direktor poslovne enote Greater China, je v intervjuju dejal, da današnji kitajski kupci postajajo bolj "pametni", od preteklosti pa skrbi le, koliko strojev kupiti, koliko koliko moč je potrebna na vat. Več je osredotočenosti na stroške in prihranke energije, ker morajo hitreje rasti, hkrati pa zmanjšati porabo energije. AMD tako od 14nm do 7nm tehnologije zagotavlja več računalniške moči z manjšo porabo energije, vse pa je, da zelo hitro in bolje zadovoljijo potrebe kitajskega razvoja socialne tehnologije.

Kako torej bolje prodajate svoje izdelke? Po besedah ​​Johna Taylorja, globalnega podpredsednika in tržnega direktorja podjetja AMD, je prvo spodbujanje pozornosti industrije s spodbujanjem in spodbujanjem uspešnosti EPYC in drugih prednosti. Drugi način je usposobiti profesionalno prodajno osebje za bolj neposredno sodelovanje. Kupec stranke, ki sprejema odločitve, je prikovan. Tretjič je krepitev zmogljivosti digitalnega trženja, da bi lažje prišli do odločevalcev v podjetju, da bodo sprejeli profesionalno odločanje in migracijo v oblaku, tako da bodo lahko razumeli, da lahko AMD zdaj ponuja več možnosti prek izdelkov EPYC. S pomočjo tega kot vhodne točke v kombinaciji z uspešnimi primeri bomo te odločevalce seznanili z večjo premočjo EPYC in jim omogočili, da jih postopoma sprejemajo.

Na letošnjem vrhu Greater China Partner, Tencent Cloud, Dell Technology Group, Xinhua III, Lenovo, VMware in drugi partnerji v industrijski verigi so objavili najnovejše izdelke in rešitve, ki temeljijo na drugi generaciji procesorja AMD EPYC, ki je uradno prisiljen na Veliko Kitajsko. Okrajni trg. Scott Aylor je dejal, da je sprejetje druge generacije strežnikov Opteron na trg zelo dobro, ne glede na to, ali gre za oblak ali partnerje na OEM kanalu.

Konec avgusta je Lenovo uradno izdal dva strežniška izdelka, opremljena s procesorjema serije EPYC 7002, SR655 in SR635. Glede na rezultate testiranja podjetja Lenovo lahko novi izdelki strankam pomagajo zmanjšati stroške delovanja strojne opreme, 46% stroške programske opreme pa za 72%. .

"Rezultat primerjave temelji na standardni platformi za virtualni računalnik 320. Podatki, ki jih je zagotovil Lenovo, kažejo, da je število tradicionalnih dvosmernih strežnikov in novega strežnika 5 do 9, število CPU-jev pa 5. Par ima 18 parov. Licenca je bila zmanjšana z 18 na 10, kar je prvotno stalo 400.000 dolarjev, zdaj pa potrebuje le 180.000 dolarjev, "je dejal Huang Shan, direktor upravljanja izdelkov v skupini Lenovo Group DCG na Kitajskem.

Proizvajalec strežnika je povedal Ji Wei. Kupca je zelo zainteresiran strežnik Opteron druge generacije, njegova večjedrna arhitektura je zelo primerna za mainstream aplikacije, kot sta virtualizacija in visokozmogljiv računalništvo (HPC), platforma AMD pa je očitno tudi glede cene. Prednosti. Številni kitajski kupci testirajo AMD platformo in rezultati so zelo pozitivni.

"Zlasti za internetne stranke je največji izziv zgraditi podatkovni center, ki ne more biti v koraku s hitrostjo strežnika. Ko je računalniška moč velika, je ni mogoče kupiti, zato jo je treba podpreti. Potem ko se izboljša učinkovitost posameznega stroja, kupec bolj uživa. Ustrezno se zmanjšujejo tudi več virov, ni potrebe po nakupu več zemlje, elektrike, stroškov vzdrževanja itd., Kar je ključno, da se uporabniki spoprijemo s hitrim razvojem aplikacij v prihodnosti, "je povedal vir.

Graditi pravi izziv 7nm industrijske ekologije v naslednjem letu

Po reševanju zmogljivosti, stroškov in stalnega razvoja je AMD po vrnitvi na strežniški trg dobro napredoval. Toda še vedno se je treba soočiti z dvema ključnim vprašanjem.

Prva je ekologija, ki je tudi najbolj zaskrbljena problematika zunanjega sveta.

"AMD je desetletje izgubil glas na trgu podatkovnih centrov, Intel pa je zgradil popoln ekosistem. Danes je 95% ekosistema X86 Intel, v tem trenutku AMD